Pellossa uusia tuulia ikäihmisten palveluissa
-

Julkaistu

Pellossa uusia tuulia ikäihmisten palveluissa

Perhekoti Villa Heleena avaa ovensa

Pello teki vastikään päätöksen hankkia seuralaispalvelua ikäihmisille (linkki uutiseen). Pellon kunta osallistuu pilottihankkeeseen, jossa kunta ostaa säännöllistä seuraa viidelle pellolaiselle vanhukselle. Tarkoituksena on testata, miten säännöllinen seura, mielekäs tekeminen ja ulkoilut vähentävät vanhusyksinäisyyttä sekä lisäävät fyysistä ja henkistä hyvinvointia vanhuksille. 

Perhehoitoa kodinomaisessa ympäristössä

Satu Uusimaa on avannut Pelloon perhehoitoa tarjoavan Villa Heleena -perhekodin Hannunrannalle.  Perhekodissa asiakas saa osallistua arjen toimintoihin oman kiinnostuksensa mukaan. Asiakkaan itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan ja hänen toiveet ja tarpeet huomioidaan. Arjen perustana on iloinen yhdessä oleminen ja tekeminen tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Tiivis yhteistyö omaisten kanssa on osa laadukasta palvelua. 

Turvaa arjen askareisiin

Perhehoito sopii henkilöille, jotka kokevat turvattomuutta ja yksinäisyyttä kotiin annettavista palveluista huolimatta. Perhehoito tukee omaishoitajien jaksamista ja voi toimia kuntoutusjaksona sairaalahoidon jälkeen. Villa Heleenassa on neljä lyhytaikaista asiakaspaikkaa ja mahdollisuus osavuorokautiseen perhehoitoon. Perhehoito käynnistyy aina tutustumisjaksolla. Perhehoito ei sovellu asiakkaille, jotka tarvitsevat tehostettua palveluasumista, sairaalahoitoa tai muuta vaativaa ammatillista hoitoa. Perhehoitoon haetaan Pellon kunnan kautta, lisätietoja saa palveluohjaaja Pilvi Niemeltä puhelimitse numerosta 040 5790 741.

Esite perhehoidosta Villa Heleenasta (PDF).


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!