Ympäristöterveydenhuolto
-

Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuolto on ympäristöperäisten terveysriskien vähentämiseen, poistamiseen ja ehkäisemiseen tähtäävää toimintaa. Se on osa ennaltaehkäisevää perusterveydenhuoltoa, jossa riskit huomioon ottaen valvotaan viime kädessä ihmisen terveyteen vaikuttavaa elinympäristöä. Ympäristöterveydenhuoltoon kuuluvat terveydensuojelun, elintarvikkeiden, tupakkalain ja eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonta ja eläinlääkäripalvelut.

Rovaniemen ympäristölautakunta vastaa Pellon ympäristöterveydenhuoltoon liittyvistä tehtävistä. Lisää tietoa ja yhteystiedot Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon sivuilta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Eläinlääkinnän palvelut (linkki avautuu uuteen ikkunaan) järjestää niin ikään Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto, joka Rovaniemen lisäksi järjestää palvelut  Ranuan, Pellon, Ylitornion ja Kolarin kunnissa. Valvontaeläinlääkärit toimivat koko yhteistoiminta-alueella.

Eläinlääkärin virka-ajan ulkopuolisen kiireellisen eläinlääkäriavun päivystys, 0600 14420. Arkisin klo 15 – 08 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä, maksullinen numero, johon soittaminen maksaa 1,52€/min.