-

Nuorisopalvelut

Haluamme, että Pello on paras paikka kasvaa ja elää myös Meän nuorille. Pello tarjoaa nuorille aktiivista elämää eri järjestöjen ja laajoja harrastusmahdollisuuksien kautta. Oikeasti välittävä yhteisö tekee päätöksiä, jotka tukevat nuortemme oppimista nyt ja tulevaisuudessa. Tästä me Pellossa pidämme huolen.

Nuorisotyö 

Pellon nuorten yhteinen kokoontumispaikka on nuorisotila Symppis ("Korkeakoulu", Opintie 7 ).

Symppiksen aukioloajat

Keskiviikko klo 12.45 - 14.45 3 - 6 lk.

Perjantai klo 18 - 22 7 lk. ->

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö tarjoaa luottamuksellista, vapaaehtoista ja täysin maksutonta neuvontaa ja ohjausta Pellon kunnassa kirjoilla oleville alle 29-vuotiaille. Etsivän nuorisotyön tarkoituksena on tukea ja ohjata opiskeluun, työllistymiseen, toimeentuloon ja esimerkiksi elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Tavoitteena on, että nuori pääsisi elämässään eteenpäin.

Etsivään voi olla yhteydessä nuori itse, nuoresta huolestuneet läheiset, kaverit tai esimerkiksi koulujen henkilökunta.

Oli asia sitten pieni tai suuri, pistä rohkeasti viestiä tai soittele. Katomma yhessä mitä asialle voi tehä!

Nuorten työpaja

Pellossa toimii nuorten työpaja, johon työllistyvä nuori saa tukea ja ohjausta elämänhallintaan, koulutukseen ja työelämään. Tavoitteita työpajassa voivat olla esimerkiksi omien voimavarojen vahvistaminen, tulevaisuuden selkeyttäminen, opiskelu- ja työelämävalmiuksien edistäminen, sekä eri koulutustarjontaan ja ammatteihin tutustuminen. Nuorten työpajan työntekijät pyörittävät esimerkiksi Ritavalkean laskettelukeskuksen toimintaa talvikaudella. 

Lisätiedot

Jalava, Tarja

Etsivä nuorisotyöntekijä-koulukuraattori

Mäki, Kari

Työpajaohjaaja, Ritavalkea