-

Pellon kunnan koronatiedote 4.5. - ylioppilasjuhlat pienessä piirissä

ti toukok. 04 09:55:00 2021

Tällä hetkellä koronatilanne on rauhallinen Lapissa. Ainakin Sodankylässä ja Torniossa on kuitenkin tartuntoja ollut viimeaikoina, ja myös Ruotsin puolella tilanne on edelleen aktiivinen. Sen vuoksi on tärkeää jatkaa koronasuojautumistoimia, niin kuin tähän astikin olemme hienosti tehneet. Ajankohtaista on siis edelleen maskin käyttö sekä korostetun käsihygienian ja turvavälien noudattaminen. Jos tuntee pieniäkin koronaan viittaavia oireita, on hakeuduttava koronatestiin. 

Kokoontumisrajoitukset lieventyneet

Kokoontumisrajoitus on laajentunut 50 henkilöön. Vahva etätyösuositus on edelleen voimassa ja rajanylittäjien terveystarkastukset jatkuvat näillä näkymin toukokuun loppuun. Kesätapahtumien järjestämisestä odotetaan valtakunnallista ja maakunnallista ohjeistusta. 

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotteita saapuu Pelloon. Seuraava rokotelauantai pidetään 8. toukokuuta. Rokotusaikoja tiedustellaan koronarokotepuhelimesta: 040 631 9613, ma-pe klo 8.30-15. Rokotevuorossa ovat tällä hetkellä 1956 syntyneet ja sitä vanhemmat, sekä kaikki riskiryhmäläiset. Rokotusryhmien laajennuksesta ilmoitetaan, kun se on ajankohtaista. 

Ylioppilasjuhlat koronaturvallisesti oman väen kesken

Ylioppilasjuhlat järjestetään 5.6. koronaturvallisesti. Koulullla järjestettävään tilaisuuteen saavat tulla vain ylioppilaat, ylioppilaiden huoltajat ja tarpeellinen henkilökunta. Samassa taloudessa asuvat huoltajat istuvat vierekkäin omissa porukoissaan turvavälin (vähintään 2 m) päässä muista huoltajista. Tilaisuuteen ei voi tulla yleisöä, ei edes muita lukiolaisia. Tilaisuudessa tulee käyttää maskeja ja todistuksia jaettaessa ei kätellä. Tilaisuuteen tullessa on tarjolla maskeja ja käsidesiä.

Ylioppilasjuhlaan ei saa tulla mikäli on edeltävän 14 vuorokauden aikana matkustanut koronavirusepidemian leviämis- tai kiihtymisvaiheen alueilla Suomessa tai ulkomailla tai ollut lähikontaktissa tällaiseen henkilöön. Paikalle ei myöskään saa tulla lievissäkään oireissa. Altistumisriskien vuoksi yhteislaulua ei suositella. Puheet ja musiikkiesitykset pidetään niin, että esiintyjien ja yleisön välimatka on reilu (ainakin 3 metriä).

Tilanne tarkistetaan lähempänä tilaisuuden ajankohtaa (noin viikkoa ennen) ja epidemiatilanteen niin vaatiessa muutetaan suunnitelmaa tai perutaan tilaisuus. Mikäli kotiin saapuu vieraita alueilta, joissa koronaepidemia on leviämis -tai kiihtymisvaiheessa, suositellaan vieraiden käyvän koronatestissä.