-

Pellossa kaksi uutta koronatartuntaa

pe helmik. 12 17:05:00 2021

Perjantaina 12.2. ilmeni Pellossa kaksi (2) uutta koronatartuntaa. Tartunnoista toinen on koululla ja toinen paikallisessa yrityksessä. Tartunnan lähdettä selvitetään parhaillaan ja jäljityksessä on todettu tähän mennessä toistakymmentä altistunutta.

Oppilaissa ei altistuneita

Vaikka tartunta on ilmennyt koululla, oppilaat eivät ole altistuneet, vaan altistuneet ovat henkilöstön edustajia. Tartunnan saaneet ovat toimineet hyvin vastuullisesti maskin käytön ja käsihygienian sekä turvavälien suhteen. He eivät myöskään kuluneen viikon aikana poikenneet toistuvasti paikallisissa kauppaliikkeissä, joten sen perusteella on oletettavaa, että altistumisia sen seurauksena olisi jo nyt jäljitettyjen lisäksi kovinkaan montaa enemmän.

Altistuminen ei ole tartunta

Altistumisesta on hyvä tiedostaa se, että altistuminen ei tarkoita sitä, että kyseisellä henkilöllä on tartunta ja siten pelkästään altistumisella ei voi levittää virusta. Tässäkin tapauksessa kaikki altistuneet henkilöt on kontaktoitu, ja he ovat karanteenissa ohjeistetun ajan. Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä, jos altistuneella ei ole oireita. Altistuneet seuraavat terveydentilaansa erityisen tarkkaavaisesti ja hakeutuvat koronatestiin, jos pieniäkään oireita ilmenee. 

Pikakoronatesti ei osoita sitä, onko koronatartunta muuntoviruksen aiheuttama. Pellon positiiviset näytteet on lähetetty edelleen analysoitavaksi. Vastaus saadaan noin viikon kuluessa. 

Muistetaan maskit, hygienia ja turvavälit

Edelleen, ja erityisesti juuri nyt, on ensiarvoisen tärkeää muistaa, että paras keino suojautua koronavirustartunnalta ja ehkäistä koronan leviämistä on huolellinen koronaturvallisuusohjeiden noudattaminen. Meidän kaikkien on kodin ulkopuolella asioidessamme noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, pidettävä turvaväliä, käytettävä kasvomaskia sekä vältettävä tarpeetonta kanssakäymistä kodin ulkopuolisten kontaktien kanssa. Testiin on hakeuduttava, mikäli on vähäisiäkään koronaan viittaavia oireita. 

Rajanylityspaikka Pellossa avoinna 7.00-21.00

Valtioneuvosto on päättänyt 11.2. eräistä muutoksista maahantulon rajoituksiin liittyen. Maanantaista 15.2.2021 alkaen Pellon rajanylityspaikka on avoinna klo 7.00-21.00 välisen ajan. Muuna aikana raja on suljettu. Rajoitukset eivät koske tavaraliikennettä, hälytysajoja eikä sellaista välttämätöntä henkilöliikennettä, jolla on perusteltu tarve rajan ylittämiseen aukioloaikojen ulkopuolella. Muutoksilla pyritään vähentämään rajan yli saapuvaa liikennettä, jotta estettäisiin uusien koronavirusmuunnosten leviämistä. Terveysviranomaisten tavoitteena on ohjata kaikki rajanylittäjät koronatestiin, ellei rajanylittäjällä ole esittää tuoretta (alle viikon vanhaa) negatiivista koronatestitulosta. Rajanylityksiin liittyvät rajoitukset ovat tämänhetkisen tiedon mukaan voimassa 25.2.2021 saakka.

Tiedote jokaiseen talouteen viikonloppuna

Tulevan viikonlopun aikana jaetaan jokaiseen pellolaiseen talouteen paperinen tiedote (linkki avautuu uuteen ikkunaan), jossa tiedotetaan erityisesti rokotuskäytänteistä Pellossa. Huomioithan tiedotteessa esitetyn kansallisen rokotusjärjestyksen, jota Pellossakin noudatamme. Tiedotteessa on muutakin tärkeää tietoa ja tärkeitä yhteystietoja, joten se on hyvä säilyttää kotosalla näkyvällä paikalla. 

Jaksetaan vielä

Nyt esille tulleet tartuntatapaukset ovat muistutus meille pellolaisille, että virus löytää tiensä myös tänne meille. Tehokkain tapa estää sen eteneminen,  on jatkaa sillä vastuullisella linjalla, jota me olemme noudattaneet tähänkin asti. Rokotustoiminta on käynnistynyt, mutta vielä meidän on jaksettava suhtautua virukseen sen edellyttämällä vakavuudella. Jaksetaan vielä, jaksetaan yhdessä!