Ladut ja latujen kunnossapitotilanne
-

Ladut ja latujen kunnossapitotilanne

Pello on perinteikäs talviurheilupitäjä. Pellon kunnan alueelta löytyy lähes 200 km koneellisesti hoidettua latuverkostoa, joista osa on myös valaistu. Pellon vaihelevat maisemat vaaroineen ja laaksoineen tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet monentasoisille hiihtäjille ja laajan latuverkoston varrelta löytyy jokaiseen hiihtotaitoon sopivat reittikokonaisuudet. 

Hoidettuja maastohiihtolatuja löytyy Pellon keskustastan lähettyviltä Kylävaarasta, Kittisvaarasta ja Pellojärven jäältä.  Pellon Ponnen läheisyydestä lähtevää hiihtolatua saa kierreltyä vaihtelevia maisemia pitkin kulkevan reitin Lupovaaran ja Salmilomolon kautta Ritavalkealle.  Ritavaaran alueen reitistö täyttää kovakuntoisenkin hiihtäjän odotukset vaativasta ja vaihtelevasta latuprofiilista.

Pellon pohjoispuolella on Jokivartisten monipuolinen ja laaja latureitistö , joka kiertelee kaikkien Pellon pohjoispuolen kylien kautta (Teikosuvanto, Naamijoki, Jarhoinen, Tervaoja, Oranki, Orajärvi). Reitistön varteen on rakennettu laavuja, kotia ja levähdyspaikkoja.

Latukoneella ajettavat reitit

Reaaliaikainen latupalvelu (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Pellon kunta on ottanut käyttöön reaaliaikaisen latukartan. Kartalta voit katsoa koska latukoneella ajettavat reitit on viimeksi hoidettu.

Moottorikelkalla ajettavat reitit

Reitti Pituus Ajettu
Kylävaaran valaistu latu 2 km 14.4.2021
Kylävaara - Nivanpää - Lehmivaara (huom. paikoin roskainen)   11.4.2021
Huom! Pellojärven latuja ei ajeta enää tänä kevätkautena
lumi- ja jäätilanteen vuoksi.
   

Kuntakeskuksen ja Ritavaaran alueen latukartta (PDF)

Koiraladut

Koirahiihto on sallittu Pellon Ponsi - Lupovaara - Salmilompolo - Ritavalkea - Lupovaara -reitillä sekä Pellojärven laduilla.

Kylävaaran-Lehmivaaran laduilla, Kittisvaaran laduilla sekä Ritavalkea - Kittisvaara -välillä koirahiihto ei ole sallittu.

Jokivartisten kyläseuran ylläpitämät ladut

Jokivartisten ylläpitämien latujen latukartta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Hoitotilanteen löydät täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).