Ladut ja latujen kunnossapitotilanne
-

Ladut ja latujen kunnossapitotilanne

Pello on perinteikäs talviurheilupitäjä. Pellon kunnan alueelta löytyy lähes 200 km koneellisesti hoidettua latuverkostoa, joista osa on myös valaistu. Pellon vaihelevat maisemat vaaroineen ja laaksoineen tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet monentasoisille hiihtäjille ja laajan latuverkoston varrelta löytyy jokaiseen hiihtotaitoon sopivat reittikokonaisuudet. Pellon alueen latuja ylläpitävät eri toimijat, kuten kunta ja kyläyhdistykset. Myös yksittäiset kuntalaiset ajavat latuja muiden iloksi.

Latukartta kätevästi netissä

Pellon kunta on ottanut käyttöönsä reaaliaikaisen infokartan. Paikkatietopalvelusta infogis.fi/pello voit katsoa, koska reitit on viimeksi hoidettu. Palvelu toimii myös mobiilissa, ja samasta kartasta löytyvät myös laavut ja tulistelupaikat hiihtoretkiä varten. 

Hoidettuja maastohiihtolatuja löytyy Pellon keskustastan lähettyviltä KylävaarastaKittisvaarasta ja Pellojärven jäältä.  Pellon Ponnen läheisyydestä lähtevää hiihtolatua saa kierreltyä vaihtelevia maisemia pitkin kulkevan reitin Lupovaaran ja Salmilompolon kautta Ritavalkealle.  Ritavaaran alueen reitistö täyttää kovakuntoisenkin hiihtäjän odotukset vaativasta ja vaihtelevasta latuprofiilista. Miekojärven, Sirkkakosken ja Lankojärven-Matinlompolon ladut yhdistyvät isoksi latuverkostoksi. 

Jokivartisten latureitistö

Pellon pohjoispuolella on Jokivartisten kylien monipuolinen ja laaja latureitistö , joka kiertelee kaikkien Pellon pohjoispuolen kylien kautta (Teikosuvanto, Naamijoki, Jarhoinen, Tervaoja, Oranki, Orajärvi). Reitistön varteen on rakennettu laavuja, kotia ja levähdyspaikkoja. Jokivartisten kyläseuran latujen kunnossapitotilanne näkyy infokartalla (linkki avautuu uuteen ikkunaan).  Jokivartisten latujen hoitotilanteen löydät myös keskusteluryhmästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Moottorikelkkareitit

Katso infokartasta moottorikelkkareitit (linkki avautuu uuteen ikkunaan). 

Koiraladut

Koirahiihto on sallittu Pellon Ponsi - Lupovaara - Salmilompolo - Ritavalkea - Lupovaara -reitillä sekä Pellojärven laduilla.  Kylävaaran-Lehmivaaran laduilla, Kittisvaaran laduilla sekä Ritavalkea - Kittisvaara -välillä koirahiihto ei ole sallittu.

Esimerkki Infogis-paikkatietopalvelun mobiilinäkymästä. Klikkaa tästä itse sivustolle!

Voit lähettää palautetta tai antaa lisäehdotuksia kohteista kartalle: infokartta@pello.fi 

Infogis-paikkatietopalvelun näkymä mobiililaitteessa.