Ladut ja latujen kunnossapitotilanne
-

Ladut ja latujen kunnossapitotilanne

Pello on perinteikäs talviurheilupitäjä. Pellon kunnan alueelta löytyy lähes 200 km koneellisesti hoidettua latuverkostoa, joista osa on myös valaistu. Pellon vaihelevat maisemat vaaroineen ja laaksoineen tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet monentasoisille hiihtäjille ja laajan latuverkoston varrelta löytyy jokaiseen hiihtotaitoon sopivat reittikokonaisuudet. 

Hoidettuja maastohiihtolatuja löytyy Pellon keskustastan lähettyviltä Kylävaarasta, Kittisvaarasta ja Pellojärven jäältä.  Pellon Ponnen läheisyydestä lähtevää hiihtolatua saa kierreltyä vaihtelevia maisemia pitkin kulkevan reitin Lupovaaran ja Salmilomolon kautta Ritavalkealle.  Ritavaaran alueen reitistö täyttää kovakuntoisenkin hiihtäjän odotukset vaativasta ja vaihtelevasta latuprofiilista.

Pellon pohjoispuolella on Jokivartisten monipuolinen ja laaja latureitistö , joka kiertelee kaikkien Pellon pohjoispuolen kylien kautta (Teikosuvanto, Naamijoki, Jarhoinen, Tervaoja, Oranki, Orajärvi). Reitistön varteen on rakennettu laavuja, kotia ja levähdyspaikkoja.

Tiedote kevään 2022 hiihtolatujen ja kelkkareittien kunnossapidosta

Latukoneella ajettavat reitit

Reaaliaikainen latupalvelu  (linkki avautuu uuteen ikkunaan, merkitse valikosta: Ladut).

Pellon kunta on ottanut käyttöön reaaliaikaisen latukartan. Kartalta voit katsoa koska latukoneella ajettavat reitit on viimeksi hoidettu.

Moottorikelkalla ajettavat reitit

Katso karttapalvelusta moottorikelkkareitit (linkki avautuu uuteen ikkunaan, merkitse valikosta: Moottorikelkkareitit).

Koiraladut

Koirahiihto on sallittu Pellon Ponsi - Lupovaara - Salmilompolo - Ritavalkea - Lupovaara -reitillä sekä Pellojärven laduilla.

Kylävaaran-Lehmivaaran laduilla, Kittisvaaran laduilla sekä Ritavalkea - Kittisvaara -välillä koirahiihto ei ole sallittu.

Jokivartisten kyläseuran ylläpitämät ladut

Jokivartisten ylläpitämien latujen reaaliaikainen karttapalvelu (linkki avautuu uuteen ikkunaan, merkitse valikosta: Ladut).

Hoitotilanteen löydät myös täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).