-

Kirjasto

Pellolla ja Ylitorniolla on yhteinen kirjasto Tornionlaakson kirjasto (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).  Vastuullisena hallinnoijana toimii Ylitornion kunta.  Kuntien välisellä yhteistyöllä halutaan turvata tasokkaat ja kehittyvät kirjasto- ja tietopalvelut myös tulevaisuudessa.

Aukioloajat

Pellon kirjasto on kiinni ma 29.8. koko päivän. Myöskään omatoimikirjasto ei ole käytössä.

Kiinniolo johtuu ilmastointilaitteen vaihdosta. Vaihtoon liittyvät työt vaikuttavat nuortenosaston ja musiikkiosaston käyttöön myös muina päivinä viikolla 35. Kirjasto on kuitenkin normaalisti auki.

Päivä Kellonajat
ma - ke 10 - 19
to - pe 10 - 17
aattoina 10 - 15

Omatoimikirjasto avoinna kirjastokortilla ja pin-koodilla ma – su klo 7 – 21

Tapahtumia

Kaikki tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Verkkokirjasto

Linkki verkkokirjastoon: https://lapinkirjasto.finna.fi/

Tornionlaakson kirjasto kuuluu Lapin kirjastoon, jolla on yhteinen verkkokirjasto. Verkkokirjastossa voit selata Lapin kirjaston aineistotietokantaa, tarkistaa mistä toimipisteestä teosta on saatavilla ja tarkistaa mahdolliset varausjonot. Kirjastosta saatavalla salasanalla sekä kirjastokortista löytyvällä asiakastunnuksella voit tarkastella omia lainojasi, varauksiasi sekä maksujasi. Voit myös uusia ja varata aineistoa itse.

Lainaaminen

Tornionlaakson kirjastosta voi Lapin kirjasto -kortilla lainata kirjoja, lehtiä, elokuvia, musiikkia ja muuta aineistoa. Tornionlaakson kirjaston asiakkailla on käytettävissään Lapin kirjaston kokoelmat. Kirjastokortin saa henkilöllisyystodistusta vastaan kirjastosta. Alle 15 vuotiaalle tarvitaan huoltajan sitoumus, joka korvaa henkilöllisyystodistuksen. Ensimmäinen kortti on ilmainen.

Omatoimikirjasto

Tornionlaakson kirjaston Pellon toimipiste toimii myös omatoimikirjastona. Omatoimikirjasto on avoinna asiakkaille joka päivä klo 7-21. Omatoimikirjaston käyttöön tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin. Alle 15-vuotiaat saavat käyttöoikeuden omatoimikirjastoon huoltajansa suostumuksella.

Omatoimiaikana kirjastossa voi lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, noutaa varauksia, käyttää kirjaston tiloja ja aineistoja, käyttää tietokoneita ja tulostaa sekä käyttää langatonta verkkoa. Tutkijanhuoneen käyttö, konsolipelien pelaaminen, varastossa olevien aineistojen käyttö sekä kopioiden ottaminen ja skannaaminen ei omatoimiaikana ole mahdollista.

Omatoimiaikana kirjastossa asiointia koskevat samat säännöt kuin asiakaspalveluaikanakin.

Yhteystiedot

Tornionlaakson kirjasto, Pellon toimipiste
Museotie 37
95700 Pello

Lisätiedot