-

Kirjasto

Pellolla ja Ylitorniolla on yhteinen kirjasto Tornionlaakson kirjasto (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).  Vastuullisena hallinnoijana toimii Ylitornion kunta.  Kuntien välisellä yhteistyöllä halutaan turvata tasokkaat ja kehittyvät kirjasto- ja tietopalvelut myös tulevaisuudessa.

Aukioloajat

Päivä Kellonajat
ma 12 - 19
ti - pe 10 - 17
aattoina 10 - 15

Omatoimikirjasto avoinna kirjastokortilla ja PIN-koodilla joka päivä klo 7 – 21

Teknisten ongelmien vuoksi Pellon kirjastoon ei toistaiseksi pääse asioimaan omatoimisesti. Tarkkaa aikataulua sille, milloin omatoimiaika saadaan taas käyttöön, ei tällä hetkellä ole tiedossa. Pahoittelemme tilannetta.


Jos omatoimikirjaston äkillinen sulku aiheuttaa sinulle hankaluuksia esimerkiksi varausten noudon suhteen, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä kirjastoon asiakaspalveluaikana puh. 040 713 2766 tai sähköpostitse pellon.kirjasto@pello.fi.

Tapahtumia

Kaikki tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Verkkokirjasto ja e-aineistot

Linkki verkkokirjastoon: https://lapinkirjasto.finna.fi/

Tornionlaakson kirjasto kuuluu Lapin kirjastoon, jolla on yhteinen verkkokirjasto. Verkkokirjastossa voit selata Lapin kirjaston aineistotietokantaa, tarkistaa mistä toimipisteestä teosta on saatavilla ja tarkistaa mahdolliset varausjonot. Kirjastosta saatavalla salasanalla sekä kirjastokortista löytyvällä asiakastunnuksella voit tarkastella omia lainojasi, varauksiasi sekä maksujasi. Voit myös uusia ja varata aineistoa itse.

Lapin kirjasto tarjoaa yhdessä Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen kanssa käyttäjilleen erilaisia e-aineistoja, kuten e-kirjoja, e-äänikirjoja ja e-lehtiä. Yhdessä Lapin kirjasto sekä Pohjois-Pohjanmaan kirjastot muodostavat Pohjoisen eKirjaston. Verkkokirjaston kautta pääset tutustumaan myös kirjaston tarjoamiin e-aineistoihin. Suurinta osaa aineistoista voi käyttää kirjastotilojen lisäksi mistä tahansa Internet-yhteyden kautta kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla.

Lainaaminen

Tornionlaakson kirjastosta voi Lapin kirjasto -kortilla lainata kirjoja, lehtiä, elokuvia, musiikkia ja muuta aineistoa. Tornionlaakson kirjaston asiakkailla on käytettävissään Lapin kirjaston kokoelmat. Kirjastokortin saa henkilöllisyystodistusta vastaan kirjastosta. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan luvan kirjastokortin saamiseksi. Ensimmäinen kortti on ilmainen.

Omatoimikirjasto

Tornionlaakson kirjaston Pellon toimipiste toimii myös omatoimikirjastona. Omatoimikirjasto on avoinna asiakkaille joka päivä klo 7-21. Omatoimikirjaston käyttöön tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin. Alle 15-vuotiaat saavat käyttöoikeuden omatoimikirjastoon huoltajansa suostumuksella.

Omatoimiaikana kirjastossa voi lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, noutaa varauksia, käyttää kirjaston tiloja ja aineistoja, käyttää tietokoneita ja tulostaa sekä käyttää langatonta verkkoa. Tutkijanhuoneen käyttö, konsolipelien pelaaminen, varastossa olevien aineistojen käyttö sekä kopioiden ottaminen ja skannaaminen ei omatoimiaikana ole mahdollista.

Omatoimiaikana kirjastossa asiointia koskevat samat säännöt kuin asiakaspalveluaikanakin.

Kirjastoauto

Pellon ja Ylitornion kunnan alueella liikennöi kirjastoauto Väylän kulkuri. Katso tarkemmat tiedot ja aikataulut Ylitornion kunnan sivuilta (linkki avautuu uuteen ikkunaan). 

Yhteystiedot

Tornionlaakson kirjasto, Pellon toimipiste
Museotie 37
95700 Pello

Lisätiedot