Ylitornio ja Pello liittyvät mukaan kuntien yhteiseen E-kirjastoon vuoden 2025 tammikuussa
-

Julkaistu

Ylitornio ja Pello liittyvät mukaan kuntien yhteiseen E-kirjastoon vuoden 2025 tammikuussa

29.4.2024 on avautunut käyttöön kuntien yhteinen E-kirjasto. Kansalliskirjaston ylläpitämän palvelun kautta voi lainata e-kirjoja, e-äänikirjoja ja digilehtiä.

Ylitornio ja Pello yhdessä muiden Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen kanssa liittyvät kuntien yhteiseen E-kirjastoon tammikuussa 2025. Palvelu ei ole vielä käytettävissä näiden kuntien asukkailla.

Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kunnissa tarjotaan vastaavat palvelut Pohjoisen eKirjasto-yhteistyössä vuoden 2024 loppuun asti. Pohjoisen eKirjaston palveluita voi käyttää entiseen tapaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.

Pohjoisen eKirjaston palvelutarjontaa voi tarkastella osoitteessa https://lapinkirjasto.finna.fi/Content/ekirjasto. Pohjoisen eKirjaston kautta tarjolla on sähköisesti äänikirjoja, e-kirjoja, elokuvia ja musiikkia ja soitonopetuskursseja sekä kotimaisia ja ulkomaisia lehtiä. Suurinta osaa aineistoista voi käyttää mobiililaitteella tai tietokoneella mistä tahansa. Osa palveluista on rajattu kirjastotiloissa käytettäväksi.

Kuntien yhteisen E-kirjaston tarkoitus on tarjota tasa-arvoiset palvelut kaikille suomalaisille. Tähän asti kirjastojen asiakkailleen tarjoamien e-aineistojen valikoima on vaihdellut eri puolilla maata. Alkuvaiheessa kuntien yhteisen E-kirjaston kautta tarjolla on e-kirjoja, e-äänikirjoja ja e-lehtiä. Valikoima saattaa laajentua myöhemmin myös muihin aineistoihin. Pohjoisen eKirjasto tulee edelleen tarjoamaan asiakkailleen vuonna 2025 sellaisia e-aineistoja, jotka eivät vielä ole saatavissa kuntien yhteisen E-kirjaston kautta, kuten elokuvia.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!