Virtuaalimatkalle Eeronpolulle
-

Julkaistu

Virtuaalimatkalle Eeronpolulle

Virtuaalimatkalla pääset käymään Eeronpolulla parilla klikkauksella

Pellon kunnassa on useita toinen toistaan upeampia luontokohteita, joista Eeronpolku on yksi.

Astu tästä virtuaalimatkalle kesäiselle Eeronpolulle (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Eeronpolku tarjoaa huikeat maisemat Pellon ”suurten järvien” alueelle. Eeronpolku on olympiavoittaja, hiihtäjä Eero Mäntyrannan elämänvaiheista kertova luontopolku Pallistajavaarassa. Polun näkötornissa esitellään myös alueet, joilla ranskalainen Maupertuisin astemittausretkikunta kävi vuosina 1736-37. Polku on merkitty nuolimerkeillä.

Polun varrella nousee ylväänä yksi puu ylitse muiden. Tämän upean vanhan männyn iäksi on arvioitu huimat 770 vuotta! 

Eeronpolku sijaitsee kantatie 83:n varrella noin 25 km Pellon keskustasta Rovaniemelle. Auton voi parkkeerata vaivattomasti kantatie 83:n varrelle selkeästi merkatulle parkkipaikalle.

Eeron Polun huipulle pääset helposti patikoimalla reilun kilometrin, kokonaisuudesssa polku on vajaat 2 km pitkä. Erityisesti polun huipulta aukeavat matkailijalle ainutlaatuiset lappilaiset maisemat. Eeron polku onkin näin erittäin suosittu maisemien valokuvauspaikka.

Talvella lumikenkäillen Eeronpolulle

Eeron polulla ei ole talvella kunnossapitoa, mutta polku sopii talvisin hyvin lumikenkäilyyn. Suosittelemme, että lumikenkäilijät nousevat vaaran huipulle sen länsipuolen loivempaa rinnettä pitkin. Pohjoispuolen puiset portaat saattavat talvella olla erittäin haastavia lumikenkäilyyn. Kun parkkeeraat autosi merkitylle parkkipaikalle, ja nouset kohti Eeron polkua, niin läntinen loivempi polku haarautuu hyvin nopeasti oikealle (noin 80-100 m parkkipaikalta).

Kesäkuva Eeronpolun laavulta


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!