Vahvoja suosituksia koronaan liittyen Pellossa
-

Julkaistu

Vahvoja suosituksia koronaan liittyen Pellossa

Nyt on erityisen tärkeää jatkaa koronan suojautumistoimia ja käydä koronatestissä, jos on oireita

Pellon kunnan poikkeusolojen johtoryhmä kokoontui käsittelemään koronatilannetta Pellossa. Tilanne kunnan alueella on vielä tällä hetkellä rauhallinen ja tartunnoilta on vältytty. Lähialueilla niitä kuitenkin on ilmennyt, ja päivittäiset kanssakäymiset kasvattavat todennäköisyyttä siihen, että virus löytänee tiensä myös tänne Pelloon, ja siksi on syytä käynnistää varautumistoimenpiteet.

Maakunnassa on useammilla paikkakunnilla viime päivinä todettu tartuntaketjuja, jotka useimmiten ovat peräisin joukkueurheilusta, lähinnä jääkiekkoharrastuksen parista. Tästä johtuen yhtenä ennakoivana varautumiskeinona johtoryhmä päätti, että Pellossa ei tule seuraavan kahden viikon aikana järjestää urheilu- eikä harrastetapahtumia, joihin osallistuu ulkopaikkakuntalaisia osallistujia.  

Johtoryhmä antoi myös vahvan suosituksen ja vetoomuksen pellolaisille joukkueille ja harrastusyhdistyksille, että he pidättäytyisivät lähimmän kahden viikon aikana peli- ja muista joukkueharrastusmatkoista ulkopaikkakunnille. Rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 17.11.2020 asti.

Ryhmäliikuntojen osalta suositeltiin vuoron vaihtojen rytmittämistä siten, että liikuntatilojen pukuhuoneisiin ei muodostu tilannetta, jossa turvavälit vaarantuvat.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan erityisesti niissä tiloissa, joissa koolla on isompi määrä osallistujia. Kuntalaisten toivotaan ottavan maskit käyttöön myös asioidessaan päivittäistavarakaupoissa tai muissa julkisissa tiloissa. Kunnan työntekijöille on annettu suositus maskin käytöstä mm. asiakastapaamisissa.

Poikkeusolojen johtoryhmä, jonka muodostavat Maija Risku, Johanna Korteniemi, Kai Korhonen, Kari Vikeväinen sekä Eero Ylitalo, kokoontuu viikoittain tarkastelemaan tilannetta ja tekemään tarvittavat päätökset.

Koronatestiin kannattaa hakeutua matalalla kynnyksellä.

Mikäli kärsii koronaan viittaavista oireista, kannattaa hakeutua koronatestiin. Pellon terveyskeskukseen pääsee koronatestiin matalalla kynnyksellä ja testaaminen onkin suositeltavaa, mikäli ilmenee koronavirukseen viittaavia oireita (mm. hengitysinfektio-oireet, vatsaoireet, lihassärky, kuume). 

Jos on tarve käydä koronatestissa, on otettava aina ensin yhteyttä puhelimitse terveyskeskukseen. Oman oirearvion voi tehdä osoitteessa www.omaolo.fi (linkki avautuu uuteen ikkunaan).  Mikäli flunssaoireiden takia joutuu jäämään pois koulusta tai töistä, on tärkeää silti käydä koronatestissä. Pelloon on nyt saatu pikatestejä, joista vastauksen saa hyvinkin nopealla aikataululla.  

Mikäli oireet antava aiheen, koronatestausaika varataan soittamalla numeroon:

  • virka-aikana (klo 8-16) 040 713 2771 ja
  • virka-ajan ulkopuolella 040 713 2744.

Piethään Pello vaphaana koronasta; yhessä.


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!