Poliisitalon rakentaminen suunnitteilla Pelloon!
-

Julkaistu

Poliisitalon rakentaminen suunnitteilla Pelloon!

Päättäjät edistäneet hanketta

Eilen perjantaina 12.2.2021 julkaistiin ennakkotieto, että Pelloon ollaan valtiovallan taholta suunnittelemassa uuden poliisitalon rakentamista. Tämä on hieno uutinen paitsi Pellolle mutta myös koko Tornionlaaksolle. Pellon kuntahan oli jossakin vaiheessa ajautumassa tilanteeseen, että siellä ei olisi ollut poliisiviranomaisten edustusta paikkakunnalla lainkaan. Aktiiviset kuntapäättäjät tarttuivat kuitenkin toimeen, ja yhdessä viranhaltijoiden kanssa nostivat esille aiheellisen huolen tulevaisuuden turvallisuudesta alueella.

Yksi varmasti tätä positiivista uutista pohjustanut toimenpide oli pellolaisen delegaation vierailu eduskunnassa syksyllä 2019. Pellolaisista luottamushenkilöistä edunvalvontamatkaan osallistuivat Johannes Juuso (vas), Kaarlo Kauppi (sdp), Anne-Mari Kovalainen (kesk), Kaisu Laitamaa (kesk), Erkki Muukkonen (kok), Antti Mäkituomas (kesk) ja Jari Vanha (kesk). Heidän lisäkseen delegaatiossa oli edustus myös kunnan viranhaltijajohdosta.

Eduskunnan tapaamisessa nostettiin esille Lapin pitkät välimatkat ja poliisin vasteajat, jotka tuolloin olivat maakunnan pisimpien joukossa. Vahvasti tuotiin esille, että poliisipalvelut tulee olla lähipalvelua ja kansalaisten turvallisuudentunne on merkittävä tekijä asumisviihtyvyydelle ja myös vaikuttaa asuinpaikan valintaan.

Viesti meni ilmeisesti hyvin perille, koska viime vuoden puolella Pelloon lisättiin poliisivoimia ja nyt sitten näyttää siltä, että niiden paikkakunnalla ja alueella olo varmistetaan rakentamalla Pelloon uusi, moderni poliisitalo. Päätös on varsin merkittävä, sillä paljon on vettä virrannut Tornionjoessa siitä, kun valtiovalta on tälle alueelle kiinteistöinvestointeja tehnyt.

Onnistunut edunvalvontatyö tässä muodossa on erinomainen osoitus poliittisten ryhmien rakentavasta yhteistyöstä ja sen tuottama tulos palvelee kaikkia kuntalaisia. Se vahvistaa myös sitä, että paikallisella tasolla voidaan vaikuttaa isoihinkin asioihin, kunhan toimeen tartutaan ja asioita viedään eteenpäin yhteisellä agendalla. Pellossa on hyviä päättäjiä, ja huhtikuun vaaleissa niitä saadaan lisää kun valtuuston koko kasvaa neljällä valtuutetulla. Puolueiden listoilla ilmeisesti on vielä tilaa, joten nyt kun Pellossa on vallalla yhdessä tekemisen meininki, niin kannattaa lähteä ehdolle ja antamaan oman panoksen rakkaan kotikuntamme ja koko Tornionlaakson kehittämistyölle.

Päättäjät eduskuntavierailulla

Erkki Muukkonen pitää puheenvuoron kansanedustajille, Johannes Juuso kuuntelee

Ryhmä rautatieasemalla


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!