Pellossa vahvat koronasuositukset jatkuvat
-

Julkaistu

Pellossa vahvat koronasuositukset jatkuvat

Jatketaan koronaan varautumista ja toimitaan vastuullisesti tapaamisissa

Tilanne Pellossa koronan suhteen on edelleen rauhallinen. Korona on aktivoitunut lähialueillamme todella huolestuttavasti siinä määrin, että nyt jos koskaan on erityiset perusteet jatkaa koronasuojautumista, mitä kuntalaiset ovatkin jaksaneet kiitettävästi noudattaa. 

Edelleen ovat voimassa perussuositukset, että huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta, pidetään turvavälejä ja käytetään kasvomaskeja. Maskeja on ilahduttavasti alkanut näkyä Pellonkin katukuvassa ja suosittelemme erittäin vahvasti maskien käyttöä aina asioidessa kaupoissa ja muissa palveluissa. Pellon kunnan henkilöstölle on annettu ohje käyttää maskia kaikissa asiakastapaamisissa. 

Tavataan toisia turvallisesti

Lapin läänissä kokoontumiset on yleisesti rajoitettu tällä hetkellä 50 henkeen, mutta kiihtymisalueilla noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoituksia. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin koronakatsauksen (13.11.) mukaan on viimeisen viikon aikana useita tartuntoja ilmaantunut erilaisten perhejuhlien jälkeen. Perhejuhlat ja muut yksityistilaisuudet kannattaa siirtää järjestettäväksi rauhallisempaan koronatilanteeseen.  

Ravintoloissa on sallittu tarjoilu keskiyöhön asti ja aukiolo klo 01 saakka. Ravintoloissa noudatetaan turvavälejä, pöytäseurueet istuvat erillään ja jokaiselle varataan oma istumapaikka. Pellon kunnan 13.11. kokoontunut poikkeusolojen johtoryhmä suosittaa ravintoloita keräämään asiakkaiden puhelinnumerot siltä varalta, että jos altistuminen tapahtuu, mahdolliset altistuneet saadaan helpommin tavoitettua. Myös koronavilkun lataaminen (linkki avautuu uuteen ikkunaan) puhelimeen auttaa jäljittämään mahdollisia altistumis- tai tartuntaketjuja. Huolellinen käsihygienia, turvavälit ja kasvomaskien käyttö, kun ei syödä tai juoda, ovat suosituksena myös ravintoloissa. 

Harrastustoimintaan osallistumista ja naapurikuntiin vierailuja on syytä pohtia tarkkaan 

Pellon kunta vetoaa vahvasti kuntalaisiin, että me kaikki vältämme tarpeetonta asiointia ja käyntiä koronariskialueilla tai koronan kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilla paikkakunnilla (kuten Rovaniemi tai Tornio). Nyt ei ole paras hetki suunnata naapurikuntiin tai -kaupunkeihin jouluostoksille. Mikäli on välttämätöntä asioida korkeamman koronariskin alueilla, on suojautuminen maskilla, käsihygienialla ja turvaväleillä ensiarvoisen tärkeää. Myös täällä Pellossa asioidessa on tärkeää meidän kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi käyttää kasvomaskia ja noudattaa muita koronaturvaohjeita.

Pellon poikkeusolojen johtoryhmä on kokoontunut 13.11.2020 ja asettanut uudet rajoitukset koskien harrastustoimintaa. Johtoryhmä antoi määräyksen pellolaisille joukkueille ja harrastusyhdistyksille, että peli- ja muista harrastusmatkoista ja joukkokokoontumisista ulkopaikkakunnille tulee pidättäytyä 30.11.2020 saakka. Rajoitus koskee myös ulkopaikkakuntalaisten harrasteporukoiden saapumista Pelloon 30.11.2020 saakka. Toivomme että rajoitusten asettamiselle löytyy ymmärtämystä. Niiden tavoitteena on ennaltaehkäistä koronan rantautumista Pelloon ja mahdollistaa nopeampi palaaminen normaalin harrastustoiminnan pariin. 

Käy koronatestissä, jos oireita ilmenee

Mikäli kärsii koronaan viittaavista oireista, on hakeuduttava koronatestiin terveyskeskukseen. Testiaika varataan aina etukäteen puhelimitse, eikä terveyskeskuksessa sisällä saa asioida oireisena. Koronatestiaika varataan puhelimitse: 040 713 2771 (virka-aikana, klo 8-16) ja 040 713 2744 (virka-ajan ulkopuolella). Jos flunssaoireiden takia jää pois koulusta tai töistä, tulee silti käydä koronatestissä. Pikakoronatestistä saa vastauksen saman päivän aikana. 

Terveyskeskuksen pihalla otetaan käyttöön näytteenottokontti koronatestausta varten ensi viikolla (vko 47). Koronatestiaika varataan kuitenkin aina etukäteen ja ohjeet testiin saapumiseen saa puhelimitse hoitajalta. 

Influenssarokotukset

Influenssarokotteiden suuri suosio on päässyt yllättämään ja influenssarokotteet ovat tällä hetkellä loppuneet Pellosta ja koko maasta. Mikäli influenssarokotteita saadaan lisää, rokotuksista tiedotetaan erikseen. Influenssarokotusvastaanotot toimivat ajanvarauksella. 

Jaksetaan vielä toimia koronaturvallisesti

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme ja jaksetaan vielä noudattaa koronaturvallisuusohjeita, jotta voimme edelleen ennaltaehkäistä koronan rantautumista Pelloon!  

Joulukuussa ilmestyy jokaiseen pellolaiseen talouteen jaettava paperinen koronatiedote. Vetoamme myös siihen, että te kuntalaiset, joilla on pääsy sähköisiin tiedotteisiin, pitäisitte huolen siitä, että ne läheisenne, ystävänne ja naapurinne, jotka eivät ole netin piirissä, saavat viimeisimmän tiedon koronatiedotteista ja ajankohtaisesta koronatilanteesta. 

Tietoa Lapin koronatilanteesta ja ohjeita koronavarautumiseen on koottu sivulle Koronaturvallinen Lappi (linkki avautuu uuteen ikkunaan).  

Lisätiedot: Kunnanjohtaja Eero Ylitalo, 040 631 7001, eero.ylitalo@pello.fi


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!