Pellossa koronatilanne toistaiseksi hallinnassa
-

Julkaistu

Pellossa koronatilanne toistaiseksi hallinnassa

Koronaturvatoimien noudattaminen edelleen tärkeää

Pellossa koronatilanne on säilynyt toistaiseksi rauhallisena, joten muistammehan kaikki edelleen noudattaa turvavälejä, huolehtia yskimis- ja käsihygieniasta ja käyttää kasvomaskia. Mikäli kärsii koronatartuntaan viittaavista oireista, tulee käydä koronatestissa ja odotella kotona testituloksen valmistumista. Nämä toimet auttavat meitä edelleen pitämään koronaepidemiaa kurissa täällä Pellossa. 

Kahvila-ravintolat toimivat esimerkillisesti

Pellolaiset kahvila-ravintolat ovat esimerkillisesti ottaneet käyttöön ennakoivan toimenpiteen, jossa asiakas voi vapaaehtoisesti jättää puhelinnumeronsa ja käyntiaikansa suljettuun laatikkoon. Mikäli tartuntaa ilmenisi kyseisessä paikassa, helpottaa tämä toimintamalli altistuneiden jäljittämistä. Erityisesti joulun aikana tällaisen toimintamallin toivomme jatkuvan.

AVI:n kokoontumismääräykset

Lapin aluehallintovirasto on antanut 7.12.2020 voimaan astuvan määräyksen, jonka mukaan Lapin sairaanhoitopiirin alueella on sallittu sisä- ja ulkotiloissa enintään 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Koronaturvallisuustoimista on huolehdittava tapahtumissa. Yli 50 hengen tilaisuudet eivät ole sallittuja. Tällä hetkellä kokoontumisrajoituksia koskeva määräys on voimassa 6.1.2021 saakka. Tiedote Lapin aluehallintoviraston sivulla (avautuu uuteen ikkunnan). 

Ylikunnalliset tapahtumat

Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö on antanut suosituksen, jonka mukaan sairaanhoitopiirin rajojen ylittäviä urheilu- tai kulttuuritapahtumia ei suositella järjestettäväksi. Urheilun osalta suositus koskee kaikenikäisille suunnattuja yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suosituksen tavoite on hillitä koronaviruksen leviämistä ja suositus on tällä hetkellä voimassa 20.12.2020 saakka.

Ostama Pellosta, tuema paikallista!

Vallitsevan tilanteen vuoksi tarpeetonta matkustelua naapurikuntiin ja alueille, joissa korona on aktiivinen, on syytä välttää. Jouluostoksillakin kannattaa suosia  pellolaisten yritysten laadukasta palvelu- ja tuotetarjontaa, jota käyttämällä voimme osoittaa tukeamme pienyrittäjille. Joulun aika on perheiden aikaa, ja luonnollisesti saamme odotettuja vieraita koteihimme myös muilta paikkakunnilta. Huomioimmehan  myös näissä muistorikkaissa hetkissä läheistemme turvallisuuden ja terveyden.

Koronatestiin matalalla kynnyksellä

Jos ilmenee koronatartuntaan viittaavia oireita, hakeudu koronatestiin Pellon terveyskeskukseen. Oireisena ei tule asioida terveyskeskuksessa sisällä, vaan toimia hoitajalta puhelimitse saatujen ohjeiden mukaisesti. Koronatestiaika varataan terveyskeskuksesta puhelimitse virka-aikana (klo 8-16) 040 713 2771 ja virka-ajan ulkopuolella 040 713 2744. Pellossa on käytössä pikatesti, josta saa tuloksen saman päivän aikana. 

Pellon kunta onnittelee 103-vuotiasta Suomea ja toivottaa kaikille kuntalaisille hyvää itsenäisyyspäivää!

Suomen lippu


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!