Pellon kunta jakaa pestäviä kankaisia kasvomaskeja riskiryhmäläisille ja vähävaraisille kuntalaisille
-

Julkaistu

Pellon kunta jakaa pestäviä kankaisia kasvomaskeja riskiryhmäläisille ja vähävaraisille kuntalaisille

Pellon kunta jakaa kankaisia kasvomaskeja pellolaisille riskiryhmäläisille ja vähävaraisille. Kunta on sopinut paikallisen yrittäjän kanssa, että kunnalle ommellaan ensialkuun 2 000 kpl kankaisia kasvomaskeja. Maskeja jaetaan sitä mukaa kun niitä paikallisena tuotantona valmistuu.

Valtioneuvosto on antanut suosituksen käyttää kasvomaskia, silloin kun fyysisen turvaetäisyyden pitäminen ei ole mahdollista sekä muulloinkin väkijoukossa liikuttaessa tarpeen vaatiessa. Maskin käytöllä pyritään ehkäisemään mahdollisten tartuntojen leviämistä.

Pellon kunta jakaa maanantaista 24.8.2020 alkaen kaksi (2) kasvomaskia jokaiselle riskiryhmäläiselle, 75-vuotiaalle ja sitä vanhemmalle kuntalaiselle tai vähävaraiselle. Kunta jakaa myös koulukuljetuksessa matkustaville 9-luokkalaisille ja lukiolaisille kankaiset kasvomaskit.

Kasvomaskit saa noutaa seuraavista toimipisteistä

  • kuljetusoppilaille maskit jaetaan koululta
  • vähävaraisille maskit jaetaan sosiaalitoimistosta (Opintie 7 B)
  • terveytensä puolesta riskiryhmään kuuluville 15-74 -vuotiaille sekä kaikille 75 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kuntalaisille maskit jaetaan Pellon kunnantoimistolta (Kunnantie 4)

Kasvomaskit pestään vähintään 60 asteessa jokaisen käyttökerran jälkeen.

Pellon kunnassa on koko koronaepidemian aikana panostettu aktiiviseen tiedottamiseen, ja kuntalaiset ovatkin noudattaneet ohjeistuksia erittäin kuuliaisesti, jonka tuloksena epidemia ei ole vielä onnistunut rantautumaan Pelloon.


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!