Pellon kunnan myöntämät kesätyösetelit 2021
-

Julkaistu

Pellon kunnan myöntämät kesätyösetelit 2021

Kesätyösetelit jaossa

Pellon kunta jakaa tulevalle kesälle 2021 kesätyöseteleitä pellolaisille vuonna 2002-2005 syntyneille nuorille.  Tavoitteena on pyrkiä antamaan nuorille omakohtaisia kokemuksia työelämästä, sen pelisäännöistä, työtehtävistä sekä yrityksen ja työpaikkojen toiminnasta. Kesätyösetelin arvo on 180 euroa.

Kesätyösetelillä tuettua kesätyöpaikkaa voi hakea yrityksistä, yhdistyksistä, osuuskunnasta, seurakunnasta ja valtion laitoksesta. Omaan kotiin ei voi työllistyä setelin tuella. Kuntakonsernin omat kesätyöpaikat on ollut haettavana erikseen, ja niihin ei tarvita erillistä kesätyöseteliä.

Työn tulee ajoittua lomakauden 2.5.2021-30.9.2021 väliselle ajalle. Kesätyöseteli on henkilökohtainen ja se myönnetään vain kerran. Kesätyöntekijälle on maksettava työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Kesätyöpaikkaan voidaan myöntää kesätyösetelin mukainen palkkatuki 180 euroa, kun kesätyö kestää vähintään 2 viikkoa ja työtä on vähintään 30 h/viikko.

Mikäli työnantajalla on työehtosopimuksen mukaan mahdollisuus  hyödyntää valtakunnallisen ”Tutustu työelämään ja tienaa” –kesäharjoitteluohjelman mukaista käytäntöä, jossa kahden viikon harjoittelujaksolta maksetaan 335 euron palkka, myönnetään harjoitteluun palkkatukea 50 prosenttisesti eli 90 euroa kahden viikon jaksoa kohden.  Mm. palvelualalla,  kuljetusalalla ja monella teollisuuden alalla voidaan soveltaa tätä käytäntöä.

Kesätyösetelin voi hakea Meän Opinahjosta, opinto-ohjaaja Marika Gripiltä opiskelijakorttia tai muuta opiskelutodistusta vastaan. Nuoren työllistäneelle työnantajalle maksetaan kesätyösetelin mukainen tuki takautuvasti sen jälkeen, kun kunnantoimistoon on toimitettu täytetty kesätyöseteli sekä todistus maksetusta palkasta (palkkaerittely tai muu vastaava). 

Yhteystiedot:
Opinto-ohjaaja Marika Grip, marika.grip@pello.fi, 040 713 2755

Lisätiedot:
vs. henkilöstökoordinaattori Janne Tolvanen, janne.tolvanen@pello.fi, 040 637 5334 
 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!