Pellon kunnan koronatiedote 7.1.2022
-

Julkaistu

Pellon kunnan koronatiedote 7.1.2022

Koronaturvatoimien noudattaminen ja koronarokotteiden ottaminen on edelleen tärkeää.

Pellossa esiintyy tälläkin hetkellä koronaa, joten on tärkeää edelleen jaksaa noudattaa koronaturvallisuustoimia eli korostettua käsi- ja yskimishygieniaa, turvavälejä ja käyttää kasvomaskia liikkuessaan ihmisten joukossa. Jos kokee pieniäkin koronaan viittaavia oireita, kuten flunssaoireita, on tärkeää hakeutua koronatestiin matalalla kynnyksellä mahdollisten tartuntaketjujen pysäyttämiseksi. 

Koronatilanne heikentynyt koko maakunnassa

Lapin kaikissa kunnissa koronatilanne on heikentynyt.  Lapin sairaanhoitopiirin alueella viikolla 1 on perjantaiaamuun mennessä todettu 904 tartuntaa, joista 491 lappilaisilla. Tartunnoista 44 % on ollut 18-29 -vuotiailla nuorilla aikuisilla.  

Pellossa on vuoden ensimmäisellä viikolla todettu 3 koronatartuntaa. Pellossa on joulun jälkeen todettu yhteensä 20 tartuntaa, joista osa Pellossa olleilla vierailijoilla. Nykyinen tautikanta tarttuu ja sairastuttaa myös rokotettuja henkilöitä, mutta edelleen suuremmassa riskissä ovat, ja vaikeampaa tautimuotoa sairastavat, rokottamattomat henkilöt. 

Suosittelemme vahvasti koronarokotusten ottamista oman ja läheisten turvallisuuden lisäämiseksi. Rokotusaikoja voi varata terveyskeskuksen sähköisestä ajanvarauksesta (linkki ajanvaraukseen avautuu uuteen ikkunaan).  Kolmannen koronarokotteen voi ottaa, kun toisesta rokotteesta on kulunut 4 kuukautta.

Terveyskeskukseen vierailukielto, koulutyö alkaa normaalisti

Pellon vuodeosastolla on vierailukielto 10.1.-22.1. välisen ajan. Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevien läheisiä. 

Koulutyö käynnistyy lähiopetuksena maanantaina 10.1.2022. Koulussa pyritään toimimaan tiimeittäin. Käytössä on korostettu hygienia. Koululla maskeja käyttävät 7-luokkalaiset ja sitä vanhemmat henkilöt. 

Mikäli työtehtävät mahdollistavat etätyöskentelyn, etätyön suosiminen on yksi hyvä keino lisätä koronaturvallisuutta. 

Koronatilannetta seurataan tarkasti ja suositusten ja rajoitusten muutoksista tiedotetaan kunnan kotisivuilla ja somessa. Aluehallintoviraston määräämää 20 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa Pellossa. 

Aluevaalien ennakkoäänestys käynnistyy 

Aluevaalien ennakkoäänestys käynnistyy keskiviikkona 12.1.2022. Pellossa ennakkoäänestyspaikkana on kirjasto. Ennakkoäänestys järjestetään myös kylissä, ja käyttöön on saatu äänestysauto, jonka myötä kylien äänestyspaikkoja on jonkin verran lisätty. Katso vaalien sivuilta Pellon ennakkoäänestysaikataulu (avautuu uuteen ikkunaan). 

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.2022 kello 9.00 - 20.00. Pellon kunnassa vaalipäivän äänestyspaikka on Korkeakoululla, keilahallin ala-aulassa, (Opintie 7 B).

Jos henkilöllä on vaikean vamman tai pitkäaikaisen sairauden vuoksi kohtuuttomia vaikeuksia päästä äänestys- tai ennakkoäänestyspaikalle, hän voi äänestää ennakkoon kotona. Ennakkoäänestys tapahtuu kotikunnassa ja siihen tarvitsee ilmoittautua etukäteen. Henkilön, joka haluaa käyttää kotiäänestysoikeuttaan, tulee ilmoittaa siitä kirjallisesti tai puhelimitse kunnan keskusvaalilautakunnalle viimeistään tiistaina 11.1.2022 ennen klo 16 joko puhelimitse virka-aikana 040 588 7688, sähköpostitse tatu.tolppi@pello.fi tai kirjallisesti osoitteeseen Kunnantie 4, 95700 Pello.

Äänestyspaikoilla noudatetaan turvavälejä, käytetään maskeja ja huolehditaan käsihygieniasta. Äänestyspaikoilla on saatavilla käsidesiä ja kasvomaskeja. 
 


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!