Pellon kunnalle osoitettiin Perheiden päivän kiitos
-

Julkaistu

Pellon kunnalle osoitettiin Perheiden päivän kiitos

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lapin piiri antoi 5.5.2020 Perheiden päivän kiitoksen Pellon kunnalle. Kiitostaulu luovutettiin vasta 8.11.2021 epidemia tilanteesta johtuen.

Pellon kunnan puolesta kiitoksen vastaanottivat varhaiskasvatuksen johtaja Kaisu Rautio ja vastaava lääkäri Maija Risku.

Kiitoksen perusteluissa kerrotaan Pellon kunnan tehneen ja tekevän esimerkillistä työtä lapsiperheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Erityisesti mainitaan kaksi asiaa: pitkäjänteisesti kehitetty varhaiskasvatus ja se, että neuvolan terveydenhoitajiin saa hyvin yhteyden. He vastaavat mahdollisuuksien mukaan puhelimeen ja käyttävät myös viestejä, whatsappia, sähköpostia ja facebookia tiedottaessaan lapsiperheille ajankohtaisista asioista, esim. ryhmäneuvoloista.  Varhaiskasvatus tekee saumatonta yhteistyötä sekä terveydenhuollon että lapsiperheiden sosiaalipalveluiden kanssa. Varsinaisia jonoja ei lapsiperheiden peruspalveluihin ole; aikataulujen sovittaminen vie toisinaan tovin. 

Järjestöt tekevät Pellossa yhteistyötä sekä keskenään, että kunnan toimijoiden kanssa. Pellon Latu ja polku ry liikuttaa myös lapsiperheitä, MLL on mm. kouluttanut peruskouluun tukioppilaita ja  tukenut Nuorten työpajan toimintaa. Talkootyöllä, lahjoitusvaroin ja kunnan tuella rakennettu Pyrevä puisto ja Rohkihalli ovat pellolaisten lapsiperheiden ja nuorten käytössä ahkerasti.

Kuvassa vasemmalta vastaava lääkäri Maija Risku, varhaiskasvatuksen johtaja Kaisu Rautio, MLLn Lapin piirihallituksen puheenjohtaja Ritva Olsen sekä MLLn Lapin piirin toiminnanjohtaja / perhepalvelupäälikkö Tiia Nyman.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!