Pellon johtoryhmä harjoitteli informaatiovaikuttamista vastaan Pohjoinen21 -valmiusharjoituksessa
-

Julkaistu

Pellon johtoryhmä harjoitteli informaatiovaikuttamista vastaan Pohjoinen21 -valmiusharjoituksessa

Valmiusharjoituksessa mukana kaikki Lapin kunnat.

Keskiviikkona ja torstaina Pellon kunnan laajennettu johtoryhmä, joka koostuu kunnan ydinjohtoryhmän lisäksi yksiköiden esimiehistä, kokoontui valmiusharjoitukseen varautumaan informaatiovaikuttamista vastaan. Mukana Pellon kunnan harjoituksessa oli myös Lapin pelastuslaitoksen edustus. Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen valmiusharjoitus oli saanut nimekseen Pohjoinen21. Harjoituksen tavoitteena on selvittää, miten hyvät valmiudet kunnalla on vastata informaatiovaikuttamiseen sekä siirtää väestö ripeästi turvaan vaaralliselta alueelta. 

Pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueen johtaja Joni Henttu Lapin aluehallintovirastosta kertoi, että informaatiovaikuttaminen eri tasoilla ja muodoissaan on jo osa arkipäivää. On tärkeää suunnitella, varautua ja harjoitella, miten siihen vastataan, jos kunta joutuu sellaisen kohteeksi. Informaatiovaikuttamista on esimerkiksi perättömän tiedon laajamittainen levittäminen sosiaalisessa mediassa vahingoittamistarkoituksessa. 

Evakuointeja toteutetaan normaaliolojen onnettomuuksissa sekä laajimmillaan poikkeusoloissa valmiuslain toimivaltuuksin. Pohjoinen21-valmiusharjoituksen painopiste oli yhteisessä suunnittelussa ja toimintamallien päivittämisessä. Harjoituspäivien aikana Pellon kunnan valmius- ja varautumissuunnitelmia käytiin läpi ja pohdittiin mahdollisia kehittämisen kohteita. 

Valmiusharjoitukseen osallistuivat kaikki Lapin alueen kunnat sekä laaja joukko alueviranomaisia ja -toimijoita.

Pellon laajennettu johtoryhmä vahvistettuna Pelastuslaitoksen edustajalla kokoontui Pohjoinen21 -valmiusharjoitukseen Pellon kunnantalolle.
 


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!