Lievennyksiä koronarajoituksiin
-

Julkaistu

Lievennyksiä koronarajoituksiin

Rokotuskattavuuden kasvaessa koronarajoituksia voidaan pikku hiljaa purkaa.

Koronaohjeistus muuttuu valtakunnallisesti. Jatkossa koronarajoituksia ei aseteta valtakunnallisesti, vaan tarvittaessa rajoituksia asetetaan koronatilanteen mukaan paikallisesti. 

Rokottautuminen ja matalan kynnyksen koronatestaus tärkeää

Jos koronarokote on vielä ottamatta, kannattaa varata aika rokotukselle. Koronarajoituksista pystytään luopumaan, ja yhteiskuntaa avaamaan, sitä mukaa kuin rokotuskattavuus kasvaa. Tällä hetkellä koronaa esiintyy paljon nuorten rokottamattomien henkilöiden keskuudessa, joten myös nuorten kannattaa ottaa rokote. Pellossa koronarokotusten ajanvaraukset tehdään rokotepuhelimesta tiistaisin ja torstaisin klo 8.30-15.00, 040 631 9613. Myös Whatsapp-viestillä voi asioida. 

Koronarokotteen tehosteannoksia annetaan nopeutetusti. Toisen annoksen voi ottaa, kun 1. rokotteesta on kulunut kuusi (6) viikkoa. Kolmansia koronarokoteannoksia annetaan tällä hetkellä henkilöille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Lisäksi kolmas koronarokote annetaan niille, jotka ovat alkuvuodesta saaneet rokotteet lyhyellä (3 viikon) tehostevälillä. 

Koronaa esiintyy edelleen myös Lapissa. Sen vuoksi on erityisen tärkeää muistaa hakeutua matalalla kynnyksellä koronatestiin, jos kärsii koronaan viittaavista oireista. Testauksen kautta saadaan jäljitettyä ja pysäytettyä mahdolliset koronatartuntaketjut tehokkaasti. 

Maskit ja turvavälit edelleen käytössä

Maskien käyttö on edelleen suositeltavaa asiakaspalvelutilanteissa, yleisissä liikennevälineissä sekä tilanteissa, joissa turvaväliä ei ole mahdollista pitää. Maskien käyttösuositus ei koske enää alle 16-vuotiaita. Tarkempi ohjeistus maskien käytöstä ja muista koronaturvallisuustoimista on tulossa Lapin sairaanhoitopiiriltä ensi viikolla.

Koronarokotteen ottaminen kannattaa.
 


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!