Lappilaiset ovat innolla mukana hyvinvointialueen strategiaa luomassa
-

Julkaistu

Lappilaiset ovat innolla mukana hyvinvointialueen strategiaa luomassa

Lapin hyvinvointialueen strategiatyö on saanut mahtavan startin. Nettiaivoriihessä omia mielipiteitään on jakanut jo yli tuhat lappilaista. Nettiaivoriihi on avoinna kaikille lappilaisille vielä sunnuntaihin 3.4. asti osoitteessa www.fountainpark.fi/lapinhva (avautuu ikkunaan).

- On tärkeää, että muun muassa alueen asukkaat ja palvelujen käyttäjät sekä hyvinvointialueelle siirtyvät työntekijät ottavat kantaa strategian sisältöön jo valmisteluvaiheessa. Verkkoaivoriihessä osallisuus toteutuu hienolla tavalla, toteaa vt. hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela.

Hyvinvointialue on pyytänyt alueen toimijoita osallistumaan aivoriiheen myös esimerkiksi osana ikäihmisten ja kehitysvammaisten asumispalveluja ja päivätoimintoja.

-Siitäkin pitää huolehtia, että strategiaan pääsevät vaikuttamaan myös ne ihmiset, joilla ei ole välineitä tai kykyä ilmaista näkemyksiään internetin kautta, Jokela toteaa.

Tähän mennessä lappilaiset ovat nostaneet nettiaivoriihen keskusteluissa tärkeiksi asioiksi muun muassa palvelujen saatavuuden ja yhdenvertaisuuden, ennaltaehkäisevän työn sekä hyvinvoivan ja osaavan henkilöstön. Haasteeksi taas koetaan erityisesti pitkät välimatkat.

Konkreettisista keinoista tärkeimpinä on pidetty muun muassa yhteistyötä, nuorten palveluihin panostamista sekä digipalveluja. Myös hyvää palkkatasoa ja johtamisosaamista arvostetaan.

-Haluamme, että strategiasta tulee napakka, selkokielinen ja konkreettinen asiakirja, joka vastaa sekä lain asettamiin tavoitteisiin että erityisesti tavoitteisiin, joita meillä täällä Lapissa on. Sen tulee elää ajassa ja sitä täytyy tarkastella uudestaan kaiken aikaa. Lähiajan tärkeimpänä asiana on turvallinen siirtymä uuteen järjestämismalliin, mutta toisaalta strategialla suunnataan myös pitkälle tulevaisuuteen, toteaa hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto.

Strategiatyö jatkuu tällä viikolla valtuustoseminaarissa, jossa luottamushenkilöt perehtyvät hyvinvointialueen toimintaympäristöön, valtakunnallisiin trendeihin ja Lapin sote- ja pelastuspalvelujen erityispiirteisiin. Lisäksi luottamushenkilöt työstävät jo alustavia mielipiteitään hyvinvointialueen visiosta, missiosta ja arvoista.

Strategiatyö jatkuu koko kevään ja kesän ajan, ja tavoite on, että aluevaltuusto voisi hyväksyä valmiin strategian loppukesästä tai alkusyksystä. -Strategiasta päättäminen on yksi aluevaltuuston keskeisimmistä tehtävistä, Melaluoto toteaa.

Aluevaltuuston kokous

Aluevaltuuston toinen kokous järjestetään valtuustoseminaarin päätteeksi torstaina 31.3. klo 13 Luostolla. Käytännön syistä johtuen kokousta ei tällä kertaa streamata, mutta kokousta on mahdollista seurata kokoustilassa koronarajoitukset huomioon ottaen. Kokouspaikka on Hotelli Luostotunturin auditorio. Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa lapha.fi/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat (avautuu uuteen ikkunaan).
 


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!