Kuntatrion johtoryhmä tiivisti yhteistyötä Ritavalkealla
-

Julkaistu

Kuntatrion johtoryhmä tiivisti yhteistyötä Ritavalkealla

Tornionlaakson kunnissa on käynnissä yhteinen, ESR-rahoitteinen työilmapiiri- ja hyvinvointihanke, jossa yhteistyössä kehitetään työhyvinvointia ja parannetaan työilmapiiriä. Hankkeessa ovat mukana Kolari, Pello, Ylitornio, Tornio sekä Koulutuskuntayhtymä Lappia. Hankkeen virallinen nimi on Tuottavuutta ja hyvinvointia jokivarteen.

Kohderyhmänä on kuntien henkilöstö ja siellä lähinnä esihenkilöt. Hankkeen toimenpiteissä on huomioitu myös luottamushenkilöorganisaatio. Pellon kunnassa työn tulokset ovat konkreettisesti näkyvissä esimerkiksi juuri allekirjoitetussa valtuustosopimuksessa sekä vuoden 2021 tilinpäätöksen käsittelyssä. Parantunut työilmapiiri on nähtävissä myös kunnanhallituksen työskentelyssä.

Yhtenä hankkeen konkreettisena toimenpiteenä Kolarin, Pellon ja Ylitornion johtoryhmät kokoontuvat kaksipäiväiseen palaveriin Pellon Ritavalkealle. Yhteistapaamisen agendalla on työhyvinvointi ja hyvät käytänteet eri kunnissa sen kehittämiseen. Näköpiirissä oleva suuri muutos kuntakentässä haastaa takuuvarmasti erityisesti pienten kuntien jäljellejäävää henkilöstöä, ja siksikin on hankkeessa nähty tärkeänä, että johtoryhmät istuvat saman pöydän ääreen pohtimaan kuntien roolia muutoksen jälkeen.

Pellon, Kolarin ja Ylitornion johtoryhmät tapaamisessa Ritavalkealla.

 

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!