Koronatilanne Pellossa rauhallinen
-

Julkaistu

Koronatilanne Pellossa rauhallinen

Koronaturvallisesti pääsiäistä kohti

Koronatilanne on tällä hetkellä (26.3.2021) Pellossa ja koko Lapissa rauhallinen. Lähestyvä pääsiäisen vuoksi, sekä pääsiäisen pyhinä, ihmisiä on kuitenkin tavallista enemmän liikkeessä, minkä vuoksi on erityisen tärkeää jatkaa koronavarautumistoimia: huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, pitää turvavälejä, käyttää kasvomaskia ja välttää tarpeetonta kanssakäymistä perheen ulkopuolisten henkilöiden kanssa. 

Pellossa olemme hienosti jaksaneet noudattaa koronavarautumisohjeita, jaksetaan vielä jatkaa samaan malliin! Nyt kannattaa viettää pääsiäistä läheisten kanssa ja nauttia upeasta ja aurinkoisesta kevättalven luonnosta koronaturvallisesti kotiseudulla. Toivoa on, että kesää kohti, ja sitä mukaa, kun rokotukset etenevät, koronatilanne alkaisi rauhoittua. 

Kuuden (6) hengen kokoontumisrajoitus on voimassa 11.4. saakka, mikä tarkoittaa, että kaikissa yleisö- ja yksityistilaisuuksissa suurin sallittu henkilömäärä on 6 ihmistä. 

Harrastustoiminnan rajoitukset jatkuvat 11.4. saakka 

Koronarajoitukset jatkuvat harrastustoiminnassa. Seuraavat säännöt ovat voimassa näillä näkymin 11.4. saakka: 

  • kaikki kunnan omistamat harrastetilat on suljettu 11.4. saakka, poislukien 16-vuotiaat ja sitä nuoremmat harrastajat 
  • kaikki yli 16-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta on keskeytyksessä 11.4. saakka, riippumatta ryhmän koosta
  • Pellon keilahalli toimii ajanvarauksella supistetusti, turvavälejä ja tehostettua desinfiointia noudattaen
  • Ritavalkean hissit ja rinteet ovat auki, mutta kahvila on kiinni ja myynti toimii kahvilan terassin luukulta
  • sairaanhoitopiirien rajat ylittävät harrastustoiminnat eivät ole toistaiseksi sallittuja.

Rokotukset etenevät rokotusten saatavuuden mukaan

Ikäihmisten rokotukset jatkuvat viikolla 13, mutta kaikki tällä hetkellä saatavissa olevat rokotusajat on jo jaettu. Rokotusvuorossa oleva ikäryhmä on vuosina 1946-1948 syntyneet. Kunnan nettisivuilla ja somekanavilla tiedotetaan, kun uusia rokotusaikoja on jaossa. Tehosteita rokotetaan viikoilla 14-15.

Rokoteajat varataan rokotepuhelimesta: 040 631 9613 (ma-pe klo klo 8.30-15.00). Sairaanhoitaja arvioi, mihin rokotettavien ryhmään soittaja kuuluu ja antaa ajat sen mukaan. Silloin, kun aikoja ei ole saatavissa, numerosta saa neuvontaa rokotuksiin liittyen.

Koronatestiin matalalla kynnyksellä

Koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi on ensiarvoisen tärkeää hakeutua koronatestiin, mikäli tuntee pieniäkään koronaan viittaavia oireita. Koronatestiaika varataan terveyskeskuksesta soittamalla numeroon 040 713 2771 (virka-aikana klo 8-16, lauantaisin 9-14) ja 040 713 2743 (muina aikoina).

Pääsiäiskirje joka talouteen

Pääsiäisen alla jaetaan Pellon kunnassa jokaiseen talouteen paperinen pääsiäiskirje, johon on koottu koronatietouden lisäksi muutakin ajankohtaista asiaa kunnan toiminnasta yleisemmin. Tarkkaile postiasi.
 


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!