Kolarin johto tutustui Meän Opinahjoon
-

Julkaistu

Kolarin johto tutustui Meän Opinahjoon

Tutustumisen kohteena rakennushankkeen suunnittelu ja toteutus sekä Meän Opinahjon valmistunut rakennus

Keskiikkona 13.1. vierailivat Kolarin kunnan edustajat Pellossa tutustuen Meän Opinahjon toimintaan ja ennenkaikkea hankkeen taustoihin ja toteutukseen. Kolarissa on parhaillaan suunnitteilla samantyyppinen kompleksi, joka palvelisi varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä lukion tarpeita. Vierailuun Kolarista osallistuivat vs. kunnanjohtaja Hannu Haapala, valtuuston pj. Esa Nordberg, päivähoidon johtaja Raili Ojala, perusopetuksen rehtori Tuovi Palomaa, lukion rehtori Vesa Pellikka, tekninen johtaja Kullervo Lauri, rakennusmestari Juhani Kauppinen, sekä sivistysjohtaja Juha Väisänen. Vierailun isäntinä toimivat kunnanjohtaja Eero Ylitalo, tekninen johtaja Esa Kassinen, perusopetuksen- ja lukion rehtori Piia Kilpeläinen-Tuoma, apulaisrehtori Juha Nikka, sekä varhaiskasvatuksen johtaja Kaisu Rautio.

Kolarin koulukeskuksen suunnittelutyö on tällä hetkellä samassa vaiheessa ja tilanteessa kuin Pellossa oltiin vuoden 2018 loppupuolella, eli ensimmäisten suunnitelmien kustannustaso on kohoamassa yli kunnan taloudellisen kantokyvyn. Vieraiden mukaan Kolarissa kuitenkin neliöiden tarve tulee olemaan suurempi kuin Pellossa. Tämä johtuu mm. suuremmasta käyttäjämäärästä, isommasta liikuntahallista sekä siitä, että suunnitelmaan sisältyy myös uudet teknisen työn ja kotitalouden tilat.

Vieraat olivat erittäin tyytyväisiä näkemäänsä ja kuulemaansa. Erityisen paljon kiitosta sai Meän opinahjoon tehty tutustumiskierros ja avoin ja asiantunteva opastus siellä Piian, Juhan ja Kaisun toimesta. Kiitos heille hyvästä työstä.

Meän opinahjo on herättänyt kiinnostusta ympäri maakunta, ja vierailupyyntöjä on tullut useammalta suunnalta. Vallitseva koronatilanne asettaa kuitenkin omat rajoitteensa, eikä mahdollista vierailuja koulupäivän aikana. Kaikki vierailut Meän Opinahjoon on sovittu toteutettavaksi olemalla yhteydessä perusopetuksen- ja lukion rehtoriin.

Kunnanjohtaja Eero Ylitalo esittelee Meän Opinahjon rakennusprojektin taustoja.

Kullervo Lauri, Juha Nikka ja Vesa Pellikka

Fyke-luokkaan tutustumassa Vesa Pellikka, Juha Väisänen ja Tuovi Palomaa. Piia Kilpeläinen-Tuoma esittelee.

Raili Ojala ja Esa Nordberg tutustuvat varahaiskasvatuksen tiloihin. Kaisu Rautio ja Piia Kilpeläinen-Tuoma esittelevät.


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!