Kirjastossa otetaan käyttöön varausten itsepalvelunouto
-

Julkaistu

Kirjastossa otetaan käyttöön varausten itsepalvelunouto

Pellon ja Ylitornion kirjastoissa otetaan marraskuun alusta alkaen käyttöön varausten itsepalvelunouto.

Noutoa odottavat varaukset sijoitetaan molemmissa kirjastoissa hyllyyn tai kirjavaunuun lähelle asiakaspalvelupistettä. Varaukset ovat hyllyssä varaustunnusten mukaisessa järjestyksessä. Oma varaustunnus on nähtävissä ilmoituksesta, jonka kirjasto lähettää saapuneesta varauksesta. Varaustunnuksen voi muuttaa kirjaston asiakaspalvelussa tai Lapin kirjaston verkkokirjastossa osoitteessa https://lapinkirjasto.finna.fi. Omavalintainen nimimerkki varaustunnuksena helpottaa varauksen noutamisessa.

Varaukset täytyy aina lainata joko kirjaston asiakaspalvelussa tai automaatilla. Lainausautomaatilla varauksen voi lainata vain sillä kirjastokortilla, jolla varaus on tehty. Jos haet varauksen toisen henkilön puolesta, asioi kirjaston asiakaspalvelussa.

Varauksen noutoaika on yksi viikko. Noutamattomasta varauksesta peritään 2 €:n maksu.

Muualta kuin Lapin kirjastoista tilatut kaukolainat noudetaan jatkossakin asiakaspalveluaikana kirjaston henkilökunnalta.

Lapin kirjastojen kokoelmiin kuuluvia kirjoja ja muita aineistoja voi varata maksutta. Varauksen voi tehdä kirjaston asiakaspalvelussa tai verkkokirjastossa. Verkkokirjastossa varauksen tekemiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja nelinumeroinen PIN-koodi, jonka saa kirjaston asiakaspalvelusta. Kirjastoon saapuneista varauksista ilmoitetaan tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeellä.

Varausten itsepalvelunoudolla valmistaudutaan omatoimikirjaston käyttöönottoon myöhemmin tänä vuonna. Pellon ja Ylitornion kirjastoissa on ollut jo usean vuoden ajan mahdollista käyttää omatoimisesti lehtisalia kello 7-21. Loppuvuodesta omatoimikäyttö laajenee myös muuhun kirjastotilaan, jolloin kirjastonkäyttäjien on myös asiakaspalveluaikojen ulkopuolella mahdollista mm. käydä lainaamassa aineistoa, noutaa varauksia ja käyttää tietokoneita. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla.


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!