Hurmaannu moottorisahaveistosta Pellossa
-

Julkaistu

Hurmaannu moottorisahaveistosta Pellossa

Moottorisahaveistäjien terävin kärki ottaa yhteen ensimmäistä kertaa Pellossa Kojamon kiusaus -veistotapahtumassa 9.-11.6.2022 Vihreällä pysäkillä.

Vihreän Pysäkin ympäristö muuttuu festivaalikentäksi, jolla puu saa kyytiä ja moottorisahat laulavat omia laulujaan, kun 16 veistäjää Suomesta ja Ruotsista kisaavat paremmuudestaan. Mikä parasta kilpailussa on mukana myös lappilaista osaamista, kun paikallista väriä kilpailussa edustavat pellolainen Veikko Hamara sekä Kolarista Pelloon saapuva Kalle Lindholm. Veistokilpailun ytimenä on moottorisahaveisto ja tänä vuonna kilpailun teemana on kala ja kalastus. Kojamon kiusaus veistotapahtumasta on tarkoituksena tehdä, jokavuotinen festivaali.

Veistäjien työtä pääsee seuraamaan

Tapahtuma on siitä myös mielenkiintoinen, että harvoin pääsee katsomaan veistäjien työtä käytännössä, vaan monesti me katsojat näemme valmiit teokset. Nyt halutessaan teoksen syntymistä voi seurata turvallisen välimatkan päästä, vaikka kolme päivää. Torstaina ja perjantaina veistetään klo 11–19 ja kilpailu huipentuu lauantaina pikakisaan klo 11–12, kun tunnissa veistetään teos. Veistäjät käyttävät materiaalinaan Pellopuun liimapuuhirttä. Perjantaina tapahtumassa on illalla myös bileet kera veistokeskustelun ja musiikin. Eli moottorisahat hiljenevät myös hetkeksi, kun veistäjät yhdessä yleisön kanssa keskustelevat mistä moottorisahataide oikein onkaan luotu. Mikä parasta, niin tapahtumaan osallistuminen yleisön roolissa on täysin ilmaista. Kunhan saapuu vain paikalle nauttimaan.

Huippuosaajan veistokurssi

Ja jos toimii nopeasti, niin moottorisahahurmaaja Juha Käkelän veistokurssille 6.–7.6. Pellossa voi vielä ilmoittautua. Juha on moottorisahaveiston kolminkertainen suomenmestari ja mm. veistänyt kutsuvieraana maailman suurimassa ja kovatasoisimmassa kilpailussa Siperiassa. Kurssin lisätiedot Meän opiston sivuilta.

Pellon kunta on mukana Maaseudun sivistysliiton Visit ITE-hankkeessa, jolla tehdään ITE-taidekohteita tunnetuiksi ympäri Suomen. Tähän saakka Pellon taide-elämän hyvin tunnettu ilmiö on ympäristötaidenäyttely Oranki Art, mutta nyt Pellossa luodaan rohkeasti uutta. Kojamon kiusaus -veistotapahtuma on mainio esimerkki tästä.

Tapahtuman taustalla on Pellon kunta ja Pellon Kehitys Oy yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa: Stihl, Pellopuu, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Backwoods Company & Heikki Rautio Ky.

Lisätitoja tapahtumasta
Tapahtuman tuottaja
Timo Metsäjoki
040 7379 054
timo.metsajoki@pello.fi

Moottorisahataiteilijan veistämä karhu. Kuva Juha Käkelä.

Kojanon kiusaus -veistotapahtuman juliste.
 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!