Arhmaan puisto sai rahoituksen
-

Julkaistu

Arhmaan puisto sai rahoituksen

Pellon ydinkeskustaan rakennetaan Arhmaan toimintapuisto, joka nousee ahkerassa käytössä olevan Pyreväpuiston viereen täydentämään alueen palveluita.

Arhmaan puistoon rakennetaan Pump track –rata. Radalla voi kulkea erikokoisilla pyörillä, rullalaudoilla, rullaluistimilla tai potkulaudoilla. Pumptrack-rata on suunniteltu erityisesti nuorisolle, mutta toimii luonnollisena kohtaamispaikkana niin lapsille ja nuorille kuin heidän läheisilleenkin.   Pelloon rakennettava kiinteä Pump track –rata on tiettävästi ensimmäinen laatuaan Lapissa.

Arhmaan puistoon asennetaan myös erilaisia kuntoiluvälineitä. Ne palvelevat monia eri käyttäjiä ja sieltä löytyy niin aktiivikuntoilijoille kuin ikäihmisille hyvin soveltuvia laitteita. Tarkoituksena on, että puisto palvelee monenikäisiä käyttäjiä ja tarjoaa yhteisen ajanviettopaikan pellolaisille asukkaille ja vierailijoille. Puiston ympäristöä kehitetään kokonaisvaltaisesti muun muassa siirtämällä sinne Pellon minigolf-rata ja suunnitelmissa on avata jäätelökioski puistoon tulevana kesänä.

Arhmaan puisto saa nimensä paikallisesta vahvasta vaikuttajasta Armas Kristosta, joka oli koko Lapin tuntema kauppias ja suurliikemies sekä Lapin liha –yrityksen perustaja. Puisto nousee Kriston kiinteistöt Oy:n tähän tarkoitukseen lahjoittamalle tontille.

Puiston kokonaiskustannusarvio on noin 126 000 euroa, josta Lapin Ely-keskuksen kautta saadaan maaseuturahaston tukea 70 %. Puiston rakennustyöt valmistuvat ensi kesän aikana.

Havainnekuva pump track -radasta.

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!