5-11-vuotiaiden lasten koronavirusrokotukset alkavat Pellossa
-

Julkaistu

5-11-vuotiaiden lasten koronavirusrokotukset alkavat Pellossa

Koronarokotteen saavat kaikki 5 vuotta täyttäneet lapset ja nuoret, jotka haluavat ottaa rokotteen.  Lapsille (5-11-vuotiaille) tarjotaan Biontech-Pfizerin Comirnaty 10 mikrogrammaa/annos -rokotetta. Rokotteen perussarjaan kuuluu kaksi rokoteannosta. Toinen annos annetaan pääsääntöisesti 6–12 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen.

Rokottamalla voidaan suojata lapsia ja nuoria ja samalla heidän lähipiiriään erityisesti vakavalta koronavirustaudilta. Koronavirustauti on yleensä lapsilla lievä, mutta perussairaudet lisäävät myös 5–11-vuotiaiden koronavirustartunnan saaneiden sairastavuutta. Perussairaus tai sen hoito voi heikentää immuunipuolustusta ja sitä kautta lisätä vakavan taudin riskiä. Myös itse perussairaus voi vaikeutua koronavirusinfektiosta.

Myös lapset ja nuoret voivat kärsiä pitkäkestoisesta koronavirustaudista, jossa oireet pitkittyvät tai ilmaantuvat myöhemmin. Lapsilla pitkäkestoinen tauti on kuitenkin hyvin harvinainen. Lasten ja nuorten koronatautiin on lisäksi kuvattu liittyvän harvinaisena jälkitautina vakavaa yleistynyttä tulehdusreaktiota (MIS-C).

Lasten rokotukset ovat keskitetty lastenneuvolaan.

Rokotusajan voit varata soittamalla tai viestillä numerosta:

040 649 5928 terveydenhoitaja Emilia Karjalainen
040 631 9613 koronarokotuspuhelin (ma, ti ja to klo 8.30-15) 

Alaikäiset tarvitsevat molempien vanhempien allekirjoittaman lupalapun rokotukselle tultaessa. Lomake löytyy THL:n sivuilta – Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle  (ohjautuu sivulle thl.fi)

Lomakkeen voi myös hakea neuvolasta tai kouluterveydenhoitajalta.
Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (thl.fi)
 


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!