pe toukok. 03 11:48:00 2024
Tervetuloa Napapiirin helmiä ruokalautaselle -kalastajarekryhankkeen järjestämään Kalastajaksi Napapiirille -teemapäivään 18.5.2024
Paikka: Mieko Resort ja Sirkkakosken kala- ja venesatama | Pientie 3, Sirkkakoski Pello
Startti päivälle Mieko Restortissa klo 10
Teemapäivän avaus: Kalastajarekry osana Napapiirin vihreää keskusta Katja Jaako-Körkkö, Pellon kunnanjohtaja
Kalastajat vihreän siirtymän ja omavaraisuuden tekijöinä & Kalatalouden koulutus ja tuotekehitys Petri Muje, erityisasiantuntija Lapin AMK | Arktiset luonnonvarat ja talous
Länsi-Lapin luonnontuotealan strategia Laura Hokajärvi, Luonnontuotealan kasvukoordinaattori -hanke | Kolarin kehitys- ja elinkeinopalvelut
Ammattikalastus Länsi-Lapin suurjärvillä & Kalastuksen tulevaisuus ja mahdollisuudet Markku Vierelä, kalastuksen erityisasiantuntija | Metsähallitus
Miekojärven kalat lappilaisiin ravintoloihin ja asiakkaiden lautaselle - Millaisille Napapiirin kalaherkuille olisi kysyntää? Jori Vartiainen, keittiöpäällikkö | Hullu Poro
Kahvit ja Miekojärven kalaisat suolapalat Mieko Resortissa klo 12
Jalkautuminen Polku ammattikalastajaksi -klinikoihin klo 12.30-15 1. Yritysklinikka Mieko Resortissa Kalastusyrityksen perustamisen ABC Mika Rinne, yritysneuvoja | Pellon Kehitys Kalastajayrittäjän rahoitusmahdollisuudet ja kalastajien tuet Markku Karjalainen, Kalaleader-aktivaattori | Lapin kalaleader Luonnontuotealan Kasvukoordinaattorin ratkaisukirja & Mettän vilja -verkosto yrittäjän tukena Laura Hokajärvi, Kolarin kehitys- ja elinkeinopalvelut
2. Mestarit kisällin tukena -klinikka Sirkkakosken kalasataman edustalla Kokemuksia kalastustyöstä, kalamarkkinoista ja yhteistyöstä Risto Pyhäjärvi, ammattikalastaja | Lokan Luonnonvara osuuskunta Pyydysvälineet ja kokemukset kalastuksesta Miekojärvellä Jouko Sirkkala, ammattikalastaja | Lapin Villikala
3. Kalankäsittely-klinikka Sirkkakosken kalasatamahallissa Kalastamahallin, jalostuskoneiden ja -laitteiden esittely Kalankäsittely -demot: halkaisu, nahoitus ja massaus Jukka ja Päivi Sirkkala, kalastajaparisko | JK-Tuotanto Ky
Linkki: 18.5. kalastajarekrypäivän ohjelma (PDF)