-

Pellon taitokeskus palvelee

ti syysk. 26 13:26:00 2023

Taitojärjestön slogan ”Onni elää käsityössä” kertoo, millainen merkitys käsityöllä on monen ihmisen arjessa, ja miten käsityönä valmistetut tuotteet ovat erityisiä: käsitöitä tehdessä syntyvä uuden oppimisen ilo ja onnistumisen kokemukset lisäävät ihmisten kokemaa hyvinvointia. Yhdessä tekeminen luo arvokasta osallisuutta ja saa kädentöiden tekijän tuntemaan itsensä osaksi yhteisöä.

Taito Lappi ry toimii Lapin alueella ja tarjoaa käsityöelämyksiä ja kädentaitojen osaamista elämän eri vaiheissa. Edistämme käsityökulttuuria niin taitona kuin elinkeinona. Taito Lappi ry:n arvoja ovat luovuus, taito, yrittäjyys ja kestävä kehitys. Korostamme kädentaidoissa lappilaista perinnettä, yhdistämme sitä matkailuun ja pidämme yhtä alan muiden toimijoiden kanssa. Palvelemme käsityön ammattilaisia, harrastajia sekä kaikkia, joita käsityö kiinnostaa.

Toimipisteemme löytyvät Rovaniemeltä ja Pellosta. Rovaniemellä toimii taitokeskus (kutomo), Suomen pohjoisin Taito Shop Rovaniemi, sekä käsityön taiteen perusopetusta tarjoava Taito Käsityökoulu Peukku. Tarjoamme myös erilaisia käsityöaiheisia lyhytkursseja, järjestämme näyttelyjä sekä kädentöiden myyntitapahtumia. Tänä vuonna järjestämme jälleen perinteiset Taitava Lappi- joulumarkkinat 9.- 10.12.2023, jotka kokoavat yhteen lappilaisia kädentaitajia.

Pellosta löytyy Suomen pohjoisin taitokeskus (kutomo). Pellon taitokeskus tarjoaa kudonnan ja ompelun neuvontapalveluja sekä materiaalien ja tarvikkeiden välitystä. Kurssiyhteistyö Pellon kansalaisopiston kanssa on tiivistä (taitokeskuksen neuvoja vetää kursseja Meän Opiston alla).

Pellon taitokeskus palvelee syyskuusta toukokuuhun ja on suljettu kesäkuusta elokuuhun. Löydät taitokeskuksen rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti merkittävän Pellon ”korkeakoulun” suojista osoitteesta Opintie 7. Taitokeskuksen suojista löytyy parikymmenet kangaspuut, joissa voi kutoa laajasti eri kudonnaisia: matoista erilaisiin ohuisiin huiveihin ja pyyhekankaisiin. Taitokeskuksella on käytössään myös teollisuusompelukone, jolla kudotut työt voi tarvittaessa viimeistellä.

Pellon Taitokeskus
Opintie 7
95700 Pello
pello (at)taitolappi.fi
puh. 040 680 0199
Vastaava neuvoja Minna Vittikko
puh. 040 680 0199