-

Pellon lukioon kansainvälisiä opiskelijoita

to elok. 17 15:34:00 2023

Opiskelijat saapuivat junalla Pelloon elokuun alussa. Koulu on alkanut jännityksen vallassa, mutta innostuneissa tunnelmissa. Opiskelijat ovat opiskellet suomen kieltä, ja ennen Suomeen tuloa he ovat suorittaneet suomen kielen testin. 
 
Opiskelijat ovat saaneet hienon vastaanoton kunnassamme ja kuntalaiset ovat olleet hyvin avulaita.

Opiskelijan terveiset

Yksi Myanmarista saapunut opiskelija halusi lähettää tervehdyksensä kaikille kuntalaisille:

Hei, minun nimeni on Thel Thawtar Soe, mutta voit kutsua minua Auroraksi.  Olen 19-vuotias ja kotoisin Myanmarista, mutta monet ihmiset tuntevat Myanmarin Burmana.

Unelmani on asua maaseudulla jossain Euroopassa. Pellossa viettämäni 3 viikkoa tuntuu siltä kuin olisin saanut asua maaseudulla. Kaikki ovat olleet ystävällisiä ja ihmiset vilkuttavat minulle ja tervehtivät tavatessaan. 

Ystävällinen käytös on saanut minut tuntemaan, että en ole yksin.  Harrastuksiani ovat lukeminen, matkustaminen ja hiihto. Suomessa on maailman paras koulutusjärjestelmä, joten minun ei tarvitse huolehtia tulevasta urastani. Tiedän, että minulla on täydet mahdollisuudet toimia tulevassa työssäni saatuani pohjakoulutuksen Suomen lukiossa. 

Haluan lääkäriksi, ja siinä on yksi syy, miksi päätin opiskella lukiossa Suomessa.  Pello on todella mukava paikka ja tuntuu siltä, että se on todella rauhallinen ja turvallinen paikka ulkomaalaisille opiskelijoille.

Kansainväliset opiskelijat vierailulla Rovaniemellä Napapiirillä.