-

Napapiirin helmiä ruokalautaselle -kalarekryhanke starttaa

ma toukok. 15 09:26:00 2023

Tervetuloa Miekojärven kalarekryhankeen avaus- ja infotilaisuuteen lauantaina 27.5.2023 klo 12-16 Sirkkakosken kala- ja venesatamaan Miekojärvi Resorttiin (osoite: Pientie 3, 95780 Sirkkakoski)

Katja Jaako-Körkkö, Pellon kunta
vs. kunnanjohtaja, elinvoimajohtaja            

Mika Rinne, Pellon Kehitys Oy
yritysneuvoja

Miekojärven kalarekryhanke hakee uusia kalastajia

Pellon kunnan elinkeinoyhtiö Pellon Kehitys Oy käynnistää kalastajien rekrytrointihankkeen yhdessä alueen ammatti- eli kaupallisten kalastajien kanssa. Rekrytointihankkeen perustavoite on kaupallisten kalastajien määrän lisääminen. Alueelle pyritään hankkeen avulla saamaan kokonaan uusia ryhmän I ja ryhmän II kaupallisia kalastusyrittäjiä sekä auttamaan nykyisiä II-ryhmän kalastajia kehittämään toimintaansa. Lapin Kalaleaderin kalajaoston mielestä Pellon Kehitys Oy:n hanke ”Napapiirin kalahelmiä lautaselle – Miekojärven kaupallisen kalastuksen rekrytointi- ja koulutushanke” on tarkoituksenmukainen kalaleaderin strategian tavoitteiden kannalta.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt hankkeelle 90  prosentin tuen Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahastosta, yht. 31 500 euroa. Hankkeen kokonaiskesto on 23.3.2023 - 30.10.2024.

Hankkeen avaus- ja infotilaisuus pidetään 27.5.2023 klo 12 Sirkkakosken kala- ja venesatamassa Miekojärvi Resortin ja kalasataman tiloissa. Tilaisuus on avoin kaikille kalastusasioista kiinnostuneille.

Paikalle tulevat myös Kalaliike Hätälän edustajana kotimaisen kalan ostaja Samu Pelkonen ja Lapland Hotelsin keittömestari Tero Mäntykangas kertomaan tämän päivän trendeistä ja millaista Miekojärven kalaa tarvitaan kauppoihin ja ravintoloihin. Luvassa on myös tietoisku siitä, millaisia tukia ja avustuksia aloittavat kalastajat voivat saada investointeihin. Näitä asioita avaavat Pellon Kehityksestä Mika Rinne ja Lapin Kalaleaderin aktivaattori MA Markku Ahonen. Miekojärven kaupalliset kalastajat kertovat tämänpäivän tietoa kalakannoista ja tarjoavat työpajaesittelyn kalasatamahallin koneista ja laitteista. Pellon kunnan edustajat antavat informaatiota Pellon kunnan palveluista sekä mahdollisuuksista alkaa yrittäjäksi Pelloon. Tilaisuudessa julkaistaan myös hankkeen tämän kesän suunnitelmat.

Miekojärvi – Napapiirin herkkuja ruokalautaselle

Kalastaja saanut ahvenen verkosta.