-

Ilmoita kompostorisi kompostointirekisteriin

ma tammik. 16 09:56:00 2023

Uudistunut jätelaki edellyttää, että kaikkien biojätettä kompostoivien vakituisten sekä vapaa-ajan kiinteistöjen täytyy jatkossa tehdä kirjallinen kompostointi-ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Kompostointi-ilmoitus on voimassa viisi vuotta, minkä jälkeen se on uusittava. Myös kompostoinnin lopettamisesta tulee tehdä ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle.

Napapiirin Residuum on vastaanottanut kotitalouksien kompostointi-ilmoituksia 1.9.2022 alkaen Rovaniemellä, Ranualla ja Pellossa.

Kompostointi-ilmoitus tehdään kompostoinnin aloittamisen jälkeen. Jäteasetuksen mukaan ilmoitus on jatkossa tehtävä kahden kuukauden kuluessa aloittamisesta. Jos asuinkiinteistöllä on jo käytössä kompostori, voi ilmoituksen täyttää Napapiirin Residuumin nettisivuilla. lmoituksessa pyydetään tietoja esimerkiksi kompostorin koosta, käyttökuukausista ja sijainnista.

Kompostointi-ilmoitus täytetään Napapiirin Residuumin verkkosivuilla, eikä siitä tarvitse ilmoittaa erikseen kuntaan:
https://residuum.fi/palvelut/jatehuoltoilmoitus-ja-muut-lomakkeet/kompostointi-ilmoitus/  (avautuu uuteen ikkunaan).

Pelkän puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse tehdä ilmoitusta. 

Miksi rekisteriä kerätään?

Rekisteriin koottujen tietojen avulla arvioidaan Suomessa kiinteistökohtaisesti kierrätetyn biojätteen määrää. Kompostointi otetaan jatkossa huomioon Suomen kierrätysasteen laskennassa EU:n direktiivien edellyttämällä tavalla.

Valvotaanko kompostointia?

Kompostoinnin asianmukaista toteuttamista ja kompostointirekisteriä valvoo jätehuoltoviranomainen, eli Napapiirin Residuumin toimialueella Rovaniemen yhdyskuntasuunnittelun lautakunnan jätehuoltojaosto.

Lisätiedot:
Rekisteritietojen ylläpito ja kompostointi-ilmoitusten vastaanotto
Katariina Sieppi
Palvelupäällikkö, Napapiirin Residuum
katariina.sieppi@residuum.fi
p. 0207 310 282

Rovaniemen kaupungin edustaja
Lotta Eriksson
Rovaniemen kaupungin kiertotalousasiantuntija
lotta.eriksson@rovaniemi.fi
p. 040 7588 809