-

Hanketarkastuksia Pellossa

ke syysk. 28 13:37:00 2022

Tarkastuksen kohteena oli kolme hanketta: Liikuthaan luonnossa, Porthaita, patikointia ja porinoita Pellossa sekä Arhmaan toimintapuisto. Liikuthaan luonnossa –hankkeessa on muun muassa kehitetty Ritavaaran ympäristöä ja palveltuita. Porthaita ja patikointia –hankeessa on rakennettu kuntoportaat ja kuntoilutelineet Kylävaaralle, korjattu Eeron polun portaita ja rakenteita sekä hankittu tapahtumajärjestelyjä helpottavaa kalustusta. Arhmaan puisto –hankkeessa puolestaan on rakennettu Pyreväpuiston viereen Pump track –rata sekä asennettu kaikenikäisille sopivia kuntoilulaitteita.

Hanketarkastajien kanssa käytiin kaikissa näissä kohteissa ja todettiin, että rakennelmat oli asianmukaisesti rakennettu ja pystytetty. Eeron puiston portaat olivat oikein vaikuttava näky, vaikka keli ei suosinutkaan maisemien ihailua paksun sumuverhon vuoksi. Hankkeet ovat osin vielä kesken, joten rakennus- ja parantelutyö jatkuu edelleen. Lopuksi tarkastajien kanssa käytiin läpi hankkeiden taloudenhoitoa ja todettiin talousasioiden olevan kunnossa.

Kannattaa käydä testaamassa portaita

Eeron polun portaat ovat jo kokonaisuudessaan kunnostettu ylös asti, samoin Kylävaaran kuntoportaat ovat täydessä käytössä. Kannattaa hyödyntää näitäkin kohteita ja tehdä vaikka pieni päiväretki. Toki sekä Eeron polun että Kylävaaran portaat sopivat myös kuntoiluun, eli ne tuovat monenlaista iloa ja toimivat monenlaisissa käyttötarkoituksissa.

Usvainen näkymä Eeron polun portaita kiivetessä.

Eeron polun päällä oleva laavu.

Eeron polun portaat soveltuvat patikointiin ja kuntoiluun.

Ritavalkeaan hankittua kalustoa.

Reittien kyltityksiä on rakennettu hankkeissa.