-

Eero Lasterä koulutti Pellon viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä

pe 10. joulukuuta 2021 14.38.00

Keskiviikkona 8.12. Pellon kuntaan saapui kouluttamaan luottamushenkilöitä ja johtavia viranhaltijoita hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä. Koulutuksen aiheena oli perehdyttää Pellon toimijoita kunnan hallinnon ja talouden nykytilaan ja tulevaisuudennäkymiin. Kunnan tulevaisuutta käsiteltiin erityisesti sote-uudistuksen aiheuttamien talousmuutosten näkökulmasta. 

Koulutuksessa perehdyttiin nykyiseen väestörakenteeseen ja väestönmuutoksen aiheuttamiin talousvaikutuksiin. Väestökysymyksistä laajennettiin pohdintaa koko kunnan hallinnon ja talouden vaikutuksiin nyt ja lähitulevaisuudessa. Käytiin läpi, miten talous muuttuu, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kunnan järjestämisvastuulta sote-alueelle. Muutoksella on merkittäviä vaikutuksia kulurakenteeseen sekä luonnollisesti myös kunnan verotuloihin ja valtionosuuksiin.

Tiivistetysti voitiin todeta, että keskeisimmät asiat, jotka Pellon tulevaisuuden talousnäkymiin vaikuttavat, liittyvät väestön ikärakenteeseen, kiinteistöverotasoon sekä investointeihin. Koulutuksessa syntyi vilkasta keskustelua niin luottamushenkilöiden kuin viranhaltijoidenkin keskuudessa ja koulutuksen anti todettiin hyväksi niin tuoreempien kuin kokeneidenkin päättäjien näkökulmasta. 

Pellon luottamushenkilöt Eero Laesterän koulutuksessa valtuustosalissa.