-

Pellon kunnan päättäjät vietiin ulos

pe lokak. 15 18:03:00 2021

Ulkoilua varten kokoonnuttiin Kylävaaralle juuri valmistuneiden kuntoportaiden juureen. Portaiden alkupäässä otettiin pienet alkulämmöt Soili-Iiris Taivaisen ohjauksessa. Sen jälkeen päästiin testaamaan itse kuntoportaita. Kuntoportaiden välissäkin pidettiin pieni jumppahetki ja jatkettiin portaiden yläpäähän. Innokkaimmat kiipesivät portaita useampaankin kertaan.

Reippailuosuuden jälkeen kahvisteltiin ja keskusteltiin ajankohtaisista aiheista Pellon liikuntaharrastuksiin ja ulkoilumahdollisuuksiin liittyen. Päättäjät saivat kuulla tarinan kuntoportaiden takaa. Kerrattiin sitä, miten kuntoportaat nousivat vaaranlaitaan kunnan ja yhdistysten yhteisenä voimanponnistuksena. Keskusteltiin myös Kylävaaran sekä läheisten Puruskosken ja hieman etäämmällä sijaitsevan Hirvaskosken reitityksistä.

Toivottiin, että reittien opastuksiin kiinnitettäisiin huomioita ja tehtäisiin vaikka pieniäkin parannuksia, kuten värimerkkejä puihin, perille löytämisen helpottamiseksi. Päättäjät pistivät ideat korvantaakse hautumaan ja kiittelivät Ladun ja polun sekä muuta yhdistysporukkaa aktiivisesta toimimisesta paikallisen harrastus- ja ulkoilukulttuurin edistämisessä. Kunnassa on parhaillaan menossa reittien digitointihanke, joten hyvänä vinkkinä voidaan ottaa myös reititysten ja merkintöjen kohentaminen Kylävaaran, Puruskosken ja Hirvaskosken alueella.

Päättäjät ulkoilemassa Kylävaaran kuntoportailla. Kuva: Kaisu Laitamaa.