-

Vastuullisesti valoa kohti - Pellon kunnan koronatiedote 9.4.2021

pe huhtik. 09 15:00:00 2021

Tällä hetkellä koronatilanne on rauhallinen niin Pellossa kuin koko Lapissakin. Kiitos siitä kuuluu meille kaikille, jotka olemme jaksaneet tunnollisesti noudattaa koronaturvallisuustoimia. Jatketaan vielä samaan malliin, huolehditaan hyvästä käsi- ja yksimishygieniasta, pidetään turvavälejä ja käytetään kasvomaskia kohdatessamme ihmisiä ja vältetään tarpeetonta kanssakäymistä perheen ulkopuolisten henkilöiden kanssa. Toivomme, että nyt kun rokotuksetkin ovat edenneet hyvin, kesää kohti alkaisi näkyä jo valoa tunnelin päässä ja toivetta koronatilanteen ja rajoitustoimien helpottamisesta.  

Kaksi tartuntaa rajanylittäjissä

Kuluneella viikolla Pellossa on todettu kaksi koronatartuntaa. Tartunnat on todettu Övertorneån kunnassa asuvilla henkilöillä, ja ilmenneet rajanylittäjille tehdyissä testeissä. 

Vaikka virus ei tiedosta valtakunnan rajoja, on silti syytä edelleen korostaa, että tarpeetonta rajan ylittävää liikennöintiä tulee ehdottomasti välttää. Mikäli kuitenkin siihen on tarve, on kaikkien etu, että rajan ylittänyt henkilö täyttää jo heti ylityspaikalla terveyskyselyn, ja käy sen jälkeen testissä. Terveyskysely toimitetaan rajavartioston toimesta terveyskeskukseen testausten seurantaa varten.

Rajoituksia höllennetään asteittain

Lapin sairaanhoitopiiri on 6.4.2021 päättänyt, että sairaanhoitopiirin alueella siirrytään epidemian kiihtymisvaiheesta perustasolle. Tällä on vaikutuksia muun muassa koronarajoituksiin ja -suosituksiin.

Pellossa noudatetaan seuraavia määräyksiä ja suosituksia:

  • kokoontumisrajoitus on Lapin aluehallintoviraston antaman määräyksen mukaisesti 12.4.-11.5. välisenä aikana max. 20 henkeä, ja se koskee kaikkia yleisö- ja yksityistilaisuuksia
  • yli 16-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan keskeytys päättyy 12.4.
  • sairaanhoitopiirien rajat ylittävä harrastustoiminta on kuitenkin edelleen kiellettyä 24.4. saakka
  • korostettua hygieniaa (turvavälit, käsihygienia, maskit) noudatetaan edelleen
  • vahva etätyösuositus jatkuu.

Rajoitustoimien tarpeellisuutta tarkastellaan uudelleen viimeistään 16.4. 

Harrastustoimintaa avataan vähitellen 

Harrastustoiminnan rajoitusten helpottamisen myötä Meän Opisto palaa 12.4. alkaen normaaliin toimintaan. Poikkeuksena on kuitenkin liikunta- ja joogakurssit, jotka järjestetään etäopetuksena kauden loppuun saakka. Lähiopetukseen palaavista kursseista tiedotetaan tarkemmin kurssilaisia.

Kunnankinon elokuvat alkavat pyöriä. Seuraavat näytökset ovat torstaina 15.4 klo 18.00 ja perjantaina 16.4 klo 19.00. Elokuvatoiminnassa noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoitusta. 

Ritavalkean laskettelukeskus jatkaa toimintaansa normaalisti, mikäli lumitilanne sallii. Hiihtolatujen reaaliaikaisen ajotilanteen voi tarkistaa kunnan kotisivuilta (linkki avautuu uuteen ikkunaan). 

Palvelutalojen seniorijumpat palaavat toimintaan. Lasten kerhot ja varhaiskasvatuksen kerhotoiminta jatkaa normaalisti. Kunnan järjestämät vesijumpat jatkuvat toukokuussa. 

Rokotuksissa kokeillaan lauantairokotuspäivää

Koronarokotuksissa otetaan kokeiluun lauantairokotuspäivä. Ensimmäinen lauantairokotuspäivä on 17.4.2021, ja tähän päivään voivat varata rokotusaikoja 65-69 -vuotiaat. Rokotusajat varataan puhelinnumerosta 040 631 9613  (ma-pe klo klo 8.30-15.00)

Kaikki 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat nyt varata koronarokoteaikoja. Varatkaa rokoteaika rokotepuhelimesta: 040 631 9613.

Yli 80-vuotiaista pellolaisista on rokotettu 93 % ja 75-79 -vuotiaista on rokotettu, tai rokoteaika annettu,  93 prosentille ikäryhmästä. Mikäli tästä ikäryhmästä joku, joka toivoo rokotuksen saavansa, on vielä ilman rokotetta, tulee hänen ottaa yhteyttä rokotepuhelimeen ajan varaamiseksi.

Huom! Terveyskeskuksesta ei enää oteta kuntalaisiin yhteyttä rokotusaikojen suhteen, vaan rokoteajat on varattava itse.

Kertauksena vielä, että kaikki koronarokotusajat ja rokotustiedustelut tehdään rokotepuhelimesta 040 631 9613  (ma-pe klo klo 8.30-15.00).

Koronatestiin matalalla kynnyksellä

Vaikka tällä hetkellä koronatilanne on onneksi Pellossa rauhallinen, on ensiarvoisen tärkeää hakeutua koronatestiin, mikäli tuntee pieniäkään koronaan viitaavia oireita. Näin mahdolliset koronaketjut saadaan pysäytettyä alkuunsa. 

Mikäli tunnet koronaan viittaavia oireita, varaa testiaika numerosta: 

  • Virka-aikana klo 8.00 - 16.00 ja lauantaisin klo 9.00 - 14.00: 040 713 2771
  • Muina aikoina: 040 713 2743

Mukavaa ja koronavapaata keväistä viikonloppua!

Vastuullisesti valoa kohti