-

Tiukat kokoontumisrajoitukset jatkuvat 11.4. saakka

ma maalisk. 22 20:04:00 2021

Lapin aluehallintovirasto on päättänyt 22.3. jatkaa kokoontumisrajoituksia Lapin alueella. Kaikissa sisä- ja ulkotiloissa järjestettävissä yleisö- ja yksityistilaisuuksissa rajoituksena on 6 (kuusi) henkilöä 11.4.2021 saakka. 

Lapin sairaanhoitopiirin alueellisen covid-19-yhteistyöryhmän mukaan Lapissa ollaan edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa  (19.3.2021). Lapin sairaanhoitopiirin alueella suuri osa tartunnoista on peräisin matkailijoilta, mutta tartuntaketjuja on paikallisessakin väestössä. Myös Lapissa on todettu muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tautitapauksia ja Pellon tartuntaketjun taustalla todettiin niin ikään olleen muuntovirus. On ensisijaisen tärkeää edelleen noudattaa, yhtä tunnollisesti kuin tähän astikin Pellossa  olemme noudattaneet, koronaturvallisuusohjeita eli pitää turvavälejä, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta sekä käyttää kasvomaskia kohdatessaan perheen ulkopuolisia henkilöitä. 

Koronatestiin matalalla kynnyksellä

Koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi on ensiarvoisen tärkeää hakeutua koronatestiin, mikäli tuntee pieniäkään koronaan viittaavia oireita. Koronatestiaika varataan terveyskeskuksesta soittamalla numeroon 040 713 2771 (virka-aikana klo 8-16, lauantaisin 9-14) ja 040 713 2743 (muina aikoina).

Harrastustoiminnan rajoitukset edelleen voimassa 

Koronarajoitukset jatkuvat harrastustoiminnassa. Seuraavat säännöt ovat voimassa näillä näkymin 11.4. saakka: 

  • kaikki kunnan omistamat harrastetilat on suljettu 11.4. saakka, poislukien 16-vuotiaat ja sitä nuoremmat harrastajat 
  • kaikki yli 16-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta on keskeytyksessä 11.4. saakka, riippumatta ryhmän koosta
  • Pellon keilahalli toimii ajanvarauksella supistetusti, turvavälejä ja tehostettua desinfiointia noudattaen
  • Ritavalkean hissit ja rinteet ovat auki, mutta kahvila on kiinni ja myynti toimii kahvilan terassin luukulta
  • sairaanhoitopiirien rajat ylittävät harrastustoiminnat eivät ole toistaiseksi sallittuja.

Rokotukset jatkuvat viikolla 13

Viikolla 12 rokotuksissa on taukoa, mutta ikäihmisten rokotukset jatkuvat viikolla 13. Tehosteita rokotetaan viikoilla 14-15. Rokotuksia pistetään sitä mukaa, kun niitä saadaan Pelloon. Kaikki tähän mennessä saapuneet rokotteet on saatu pistettyä. Kun rokotteita saapuu lisää, tiedotetaan ajanvarausmahdollisuudesta kunnan kotisivuilla ja some-kanavilla. Rokoteajat varataan rokotepuhelimesta: 040 631 9613 (ma-pe klo klo 8.30-15.00). Sairaanhoitaja arvioi, mihin rokotettavien ryhmään soittaja kuuluu ja antaa ajat sen mukaan. Silloin, kun aikoja ei ole saatavissa, numerosta saa neuvontaa rokotuksiin liittyen.

Pellon kunnanvirasto palvelee ajanvarauksella

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen Pellon kunnanvirasto pidetään suljettuna 11.4.2021 saakka. Kunnan henkilöstöllä on voimassa vahva etätyösuosistus, mikäli työtehtävät sallivat etätyöskentelyn.

Kunnanvirastolla voi asioida ajanvarauksella. Ajanvarauksella varmistaa, että henkilö, jota on tulossa tapaamaan, on tavattavissa.

Sovi asioinnista etukäteen puhelimitse, (linkki: puhelinluettelo kunnan kotisivuilla) tai sähköpostitse osoitteessa, joka on muotoa: etunimi.sukunimi@pello.fi

Postia voi jättää pääoven vieressä olevaan postilaatikkoon, joka tyhjennetään arkipäivisin klo 15.00 mennessä.

Rajalta ohjataan koronatestiin

Rajaviranomaiset ohjaavat rajanylittäjät hakeutumaan Pellon terveyskeskukseen koronatestiin. Terveysviranomaisten tavoitteena on, että kaikki rajanylittäjät käyvät koronatestissä, ellei rajanylittäjällä ole esittää tuoretta (alle viikon vanhaa) negatiivista koronatestitulosta. Seuranta tapahtuu siten, että henkilön on täytettävä ylityksen yhteydessä yhteystietolomake, joka toimitetaan viranomaistietona terveyskeskukseen. Tämä mahdollistaa testivelvoitteen noudattamisen seuraamisen ja tarvittaessa yhteydenoton asianomaiseen henkilöön.

Yhteystietolomaketta ei kerätä viikoittain koronatestattavilta työmatkaliikenteen harjoittajilta, tavaraliikenteen kuljettajilta, rajaviranomaisten erityisryhmämenettelyn kautta saapuvilta maahantulijoilta eikä Finentry -digitaalisen palvelun kautta testiajan varanneilta eikä myöskään henkilöitä, joilla on esittää todistus sairastetusta ja parantuneesta koronataudista. Ulkomaalaisilta henkilöiltä maahan saapumiseen tarvitaan aina pätevä syy. 

Koronaturvallisia keväthankia

Nyt kun aurinko paistaa kirkkaana ja keväthanget antavat parastaan, on hyvä nauttia koronaturvallisesta ulkoilusta Pellon luonnonkauniissa ympäristössä. Pääsiäinen on jo ovella ja pääsiäisen alla kannetaan jokaiseen pellolaiseen talouteen pääsiäiskirje, jossa kerrataan koronaturvallista juhla-ajan viettoa. Jaksetaan vielä noudattaa koronaturvallisuusohjeita! 

Aurinkoinen Kylävaaran 10 km latu