-

Koronatilanne Pellossa 18.2.

to helmik. 18 16:44:00 2021

Pellossa on todettu 18.2. yksi uusi koronatartunta, joka liittyy aiempaan tartuntaketjuun. Kaikkiaan Pellossa on viimeisen viikon ajanjaksolla todettu 8 koronatartuntaa ja tällä hetkellä 122 ihmistä on karanteenissa.

Kuntalaiset ovat käyneet ahkerasti koronatestissä, mikä on ensiarvoisen tärkeää, jotta tartuntaketju saadaan pysäytettyä. Jos kärsii pienistäkään koronaan viittaavista oireista, on tärkeää hakeutua koronatestiin nopeasti. Koronatestiaika varataan terveyskeskuksesta soittamalla numeroon 040 713 2771 (virka-aikana klo 8-16, lauantaisin 9-14) ja 040 713 2743 (muina aikoina).

Altistumisesta tai sairastumisesta ei pidä syyllistää

Pellolaiset ovat koko koronakauden ajan noudattaneet ohjeita pääosin tosi hienosti. Nyt kun virus on todella tullut keskellemme myös täällä Pellossa, on ollut havaittavissa valitettavaa ilmiötä, jossa me lähdemme syyllistämään ja kyttäämään niitä jotka ovat altistuneet (karanteenissa) ja eritoten niitä jotka ovat sairastuneet. On tärkeä tiedostaa, että altistuminen tai sairastuminen ei ole kenenkään oma syy. Kyllä tästäkin tilanteesta selvitään, yhdessä ohjeiden mukaan toimien! Pellossa elethään vielä koronan jälkeenkin, ja hyvän elämän tae jatkossakin on se, että emme aiheuta turhia jännitteitä välillemme tilanteella, johon me kaikki olemme syyttömiä.

Maija Risku
Vastaava lääkäri

Eero Ylitalo
Kunnanjohtaja

Sairaanhoitaja Tarmo Koskenniemi seisoo koronaviruksen testauksessa käytettävän kontin edessä.