-

Koronaepidemia kiihtymisvaiheeseen - muutoksia kokoontumisiin

pe helmik. 19 16:43:00 2021

Siirryttäessä kiihtymisvaiheeseen, Lapin aluehallintovirasto kieltää maanantaista 22. helmikuuta alkaen Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Sairaanhoitopiirin rajojen ylittäviä urheilutapahtumia ei suositella järjestettäväksi 14.3.2021 asti. Niin ikään suositellaan, että yli 16-vuotiaiden ryhmäliikunta keskeytetään kolmeksi viikoksi 14.3. saakka. Kouluille on annettu vahva suositus kasvomaskin käytöstä henkilökunnalle sekä kuudesluokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille.

Koronatestiin matalalla kynnyksellä

Tänään 19.2. Pellossa on todettu yksi uusi koronatapaus, joka liittyy aiempaan tartuntaketjuun. Yhteensä kuluneen viikon aikana havaittuja tartuntoja on yhdeksän. Karanteenissa on 124 henkilöä. Pellolaiset ovat käyneet koronatestissä ahkerasti, mikä on ensiarvoisen tärkeää tartuntaketjun katkaisemiseksi. Nyt kun hiihtolomat alkavat pyöriä ja saamme vieraita myös muualta Suomesta, on tärkeä tiedostaa, että mikäli pieniäkään koronaan viittaavia oireita ilmenee, niin testiin kannattaa hakeutua nopeasti. Koronatesti on maksuton myös Pellossa oleileville ulkopaikkakuntalaiselle ja vastauksen saa parissa tunnissa, joten paikkakunnalla vierailijoille suositellaan testiin hakeutumista pienistäkin oireista. Koronatestiaika varataan terveyskeskuksesta soittamalla numeroon 040 713 2771 (virka-aikana klo 8-16, lauantaisin 9-14) ja 040 713 2743 (muina aikoina).

Vahva etätyösuositus

Pellon kunnanviraston ovet ovat suljettuna 26.2. saakka. Sen jälkeenkin on kuitenkin vahvasti suositeltavaa tehdä etätöitä niiltä osin kuin se työtehtävän kannalta on mahdollista. Pitämällä ihmisten väliset kontaktit minimissä, voimme tehokkaimmin ehkäistä koronaepidemian leviämistä. Edelleen on tärkeää muistaa noudattaa koronaturvallisuustoimia, silloin kun liikkuu kodin ulkopuolella. Noudatetaan edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, pidetään turvaväliä ja käytetään kasvomaskia.

Kauppapalvelua karanteenissa oleville

K-Market Yliranta yhdessä Pellon Ponnen naisjalkapallojaoston kanssa tarjoavat apua kauppa-asiointiin karanteenissa oleville kuntalaisille. Palvelu toimii siten, että kauppa-apua tarvitseva kuntalainen tilaa tarvitsemansa tavarat ja sopii niiden maksuehdoista joko sähköpostilla osoitteesta marjo-riitta.konttaniemi@k-market.com tai puhelimella 016 512 341.

K-Market Ylirannan henkilöstö kerää ostokset kassiin, ja ilmoittaa vapaaehtoisille “kauppakuriireille” lähetyksen olevan valmis toimitettavaksi.

Kauppatilauksia voi tehdä ainoastaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10.00 jälkeen. Tämä palvelu on voimassa ensi alkuun helmikuun ajan, mutta jos altistuneiden määrä jatkaa kasvuaan, jatketaan myös tätä palvelua.

Vapaaehtoisina kauppakuriireina toimivat Antti Mäki (040 350 3898) ja Marianne Ylitalo (040 700 3205).

Mahdollisia altistumisia Pellonhovissa

Hotelli Pellonhovissa lounaalla torstaina 11.2.21 noin klo 11.30-12.00 on voinut mahdollisesti altistua koronalle. Mikäli vierailit kyseisessä paikassa mainittuna ajankohtana, on omaa vointia seurattava tarkoin ja hakeuduttava koronatestiin pienienkin koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa.

Rokotukset etenevät rokotteiden saatavuuden tahdissa

Kaikki Pelloon tähän mennessä saapuneet AstraZenecan rokotukset on pistetty. Kun rokotteita saapuu lisää alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille, asiasta tiedotetaan kunnan nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Rokotteiden saanti on niukkaa, eikä saapuvista määristä tai ajankohdista ole varmaa tietoa. Toivottavasti saamme mahdollisimman pian jatkaa yli 80-vuotiaiden rokotuksia. Heille soitetaan rokotusaika neuvolaan kun rokotteiden tulopäivä on varmistunut.

Muiden ikäryhmien rokotuksista tiedotetaan kun rokotuksia voidaan taas laajentaa.