-

Rokotustilanne Pellossa 19.1.2021

ti tammik. 19 12:52:00 2021

Tällä viikolla Pellossa rokotetaan palveluasumisen henkilökuntaa, loput osaston henkilökunnasta sekä asukkaita Kielaksesta, Kammarista ja Iltaruskosta. Jos rokotteita jää yli, siirrytään Kotitien asukkaisiin. 

Ensi viikolla päästään Kotitien loppujen asukkaiden lisäksi rokottamaan jo seuraavaa ryhmää, eli yli 80 vuotiaita kotona asuvia. Heille soitetaan terveyskeskuksesta ja tiedustellaan halukkuutta rokotteeseen ja varataan aika neuvolaan niille, jotka rokotteen haluavat. Näin toimitaan, koska totesimme, että helpoin tapa tavoittaa tämä ryhmä riittävän nopeasti on puhelin.

Pfizerin toimitusviivästys vaikuttaa meidänkin rokotustoimintaan sillä tavalla, että viikoille 4, 5 ja 6 saadaan vain tehosteannoksiin (2. annokset) Pfizerin rokotetta, ja rokotustahti hidastuu tämän vuoksi hieman. Modernan rokotetta tulee tällä viikolla Pelloon 200 kpl, eli ensi viikolla käytetään sitä.

Neuvolan toiminta on rokotuspäivinä supistettua. Kiirettömiä yhteydenottoja neuvolaan kannattaa mahdollisuuksien mukaan lykätä. Kiireisissä asioissa voi ottaa yhteyttä myös poliklinikalle. Määräaikaistarkastukset esimerkiksi lapsille ja raskaana oleville pyörivät kuitenkin normaalitapaan.

Yli 80 vuotiaiden jälkeen seuraava rokotettava ryhmä on 70-80 vuotiaat, mutta he eivät vielä voi varata aikaa rokotukselle, koska varmuutta rokotetoimituksista ei ole. Toivomme, että vältätte turhia yhteydenottoja neuvolaan tästä asiasta. Tiedotamme heti, kun ajan varaaminen on mahdollista.