-

Ohjeita maahantulijoiden koronatestaukseen

to tammik. 21 12:53:00 2021

Valtionhallinto suosittelee, että kaikki maahantulijat kävisivät koronatestissä. Ohjeistus asiasta odottaa kuitenkin vielä tarkennuksia. Esimerkiksi siitä, kuinka usein rajayhteisöön kuuluvien pitäisi käydä testissä, ei vielä ole varmuutta.

Rajanylittäjät voivat ottaa yhteyttä Pellon terveyskeskukseen koronatestiajan sopimiseksi rajalla jaettavan ohjeen mukaisesti. Testaaminen edellyttää käytännön järjestelyjä, kuten suojavarusteisiin pukeutumista, joten ajan varaaminen on tarpeellista.

  • Jos kuulut rajayhteisöön ja ylität rajaa säännöllisesti, pääset testiin samalla kun muutkin sen päivän testattavat, joko aamu- tai iltapäivän ryhmässä. Saat tiedon sopivasta ajankohdasta soittamalla.
  • Jos ylität rajan esimerkiksi kerran viikossa töiden vuoksi tai muuten etukäteen tiedossa olevana aikana, soita ja sovi testiaikasi etukäteen.

Terveyskeskuksen ajanvarauksen puhelinnumero on 040 713 2771 (ma-pe klo 8-16, la klo 9-14). Muina aikoina kysymyksiin vastataan vuodeosaston numerosta 040 713 2743, mutta testaaminen pyritään keskittämään päivän ajalle.