-

Koronatiedote 5.1.2021

ti tammik. 05 14:23:00 2021

Joulun aikana ilmeni myös Pellossa uusia tartuntoja sen verran, että niiden kokonaismäärä koko koronavuoden osalta ylsi THL:n asettamaan julkisuusrajaan, eli viiteen todettuun tartuntaan. Tartuntoja on ilmennyt pitkin vuotta naapurikunnissa siinä määrin, että oli vain ajan kysymys, koska myös kotikuntamme nousee julkisille listoille. Pellolaisten kuuliaisuudella ja vastuullisuudella olemme kuitenkin onnistuneet viivyttämään esiintymiä ja torjumaan laajempia ryppäitä, mistä on syytä osoittaa suuri kiitos kaikille kuntalaisille.

Huolimatta siitä, että tartuntojen määrä on myös meillä lisääntynyt, on tilanne Pellossa hallinnassa. Se ei kuitenkaan anna aihetta välinpitämättömyyteen asian suhteen, vaan entistä vastuullisempaa suhtautumista rajoituksiin ja suosituksiin esim. maskin käytön suhteen. Turvavälit esim. päivittäistavarakauppojen kassoilla on erityisen tärkeää noudattaa. Myöskin vierailuja muilla paikkakunnilla tulee arvioida hyvinkin tarkasti.

Testauksella on myös tärkeä rooli tässä kamppailussa. On tärkeää, että jos tunnet vähäisiäkään koronaan viittaavia oireita (kuten kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, nuha, pahoinvointi, ripuli tai haju- ja makuaistin muutokset), hakeudu matalalla kynnyksellä koronatestiin terveyskeskukseen. Odota eristäytyneenä testin tulosta. Tuloksen saat saman päivän aikana. Koronatestiajan voit varata puhelimitse: 040 713 2771 (virka-aikana, klo 8–16 ja lauantaisin 9-14) ja 040 713 2743 (virka-ajan ulkopuolella). Testiaikaa varatessasi saat puhelimitse hoitajalta ohjeet testiin saapumiseen. Testejä otetaan ainoastaan ajanvarauksella. Varaa testiaika mieluiten aamupäivällä. Muunakin aikana voit ottaa yhteyttä, mutta ensisijaisesti testiajat varataan aamuisin ja koronatestaus keskitetään aamupäivän tunteihin. Testi on sinulle maksuton.

Rokotukset alkavat Pellossa viikolla 2 (11.1. alkavalla viikolla). Rokotukset toteutetaan THL:n määrittelemässä järjestyksessä, eli ensin rokotetaan infektiopotilaita hoitava henkilökunta vuodeosastolla ja poliklinikalla. Näiden jälkeen rokotetaan palveluasumisyksiköiden asukkaat ja henkilökunta. Sen jälkeen listalla on vielä kriittinen terveydenhuollon henkilökunta, joka määritellään kuntakohtaisesti. Siitä, koska muita riskiryhmäläisiä tai kuntalaisia laajemmin päästään rokottamaan, ei ole vielä varmuutta, rokotetoimitukset Lappiin ja niiden jakautuminen kuntiin varmistuvat pikkuhiljaa lähiviikkoina. Asiasta tiedotetaan lisää heti kun mahdollista, mutta vielä ei siis voi varata aikaa rokotukselle neuvolasta. 

Hyvää loppiaisen aikaa kaikille.

Pidetään korona kurissa täällä Pellossa hyvällä yhteistyöllä ja vastuullisuudella.

Maija Risku
Vastaava lääkäri

Eero Ylitalo
Kunnanjohtaja