Miekojärven uistelumaraton 100+7h ja suuri uistintesti 2024
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Sirkkakosken kalasatama
Pientie 3, 95780 Sirkkakoski

Katso kartalla

-

Miekojärven uistelumaraton 100+7h ja suuri uistintesti 2024

Miekojärven Uistelumaraton 100+7h ja Suuri Uistintesti heinäkuussa 17-21.7.24.

Tulevan kesän Uistelumaraton on nyt järjestyksessään kahdeksas. Tapahtumakeskuksena Miekojärvellä toimii Sirkkakosken vene- ja kalasatama. 

Uistelumaratonissa 11 venekuntaa uistelee katkeamattomasti Suomen itsenäisyyden 107 vuotta tunteina, keskiviikosta sunnuntaihin. Tapahtumaan liittyy nyt neljännen kerran Suuri Uistintesti. Maratonin uistintestissä kotimaiset uistinvalmistajat lähettävät testiin käsintehdyt uutuusuistimensa. Uistelutestin 2024 uistinvalmistajina ovat: Heta, Islure, Jade, J-Uistin, Jenna, Kilikero, Salavaappu ja Tume-vaappu. 107 tunnin aikana testataan ja kerrotaan yleisölle mitkä n. 80 uistimesta purevat parhaiten Miekojärven petokaloihin.

Kala- ja käsityöläismarkkinat joka päivä Sirkkakosken vene- ja kalasatamassa.

Suuren suosion saaneilta Kalamarkkinoilta on mahdollista käydä hankkimassa päivittäin tuoretta ja jalostettua kalaa. Uisteluvenekunnat tuovat kalaa päivittäin kolme – neljäkertaa vuorokaudessa satamaan, jossa kaupalliset kalastajat vastaavat kalanjalostuksesta. Satamassa tarjoillaan yleisölle palveluita kalaherkkujen lisäksi: veneseuran Kaffipuffetti leivonnaisineen ja suuren kiinnostuksen saanut Nyt Nappaa -kalastusvälineiden kirppis. Pienkäsityöläismarkkinoilta löydät paikallisten kädentaitajien luomuksia, mm. nahkatöitä, kudonnaisia, koruja ja kuksia. Kalamarkkinoiden tunnelmasta pidetään huolta elävällä musiikilla.

Viikonloppuna Onkikisat ja Järvipelastuksen Tiirapaasipäivä.

Uistelumaratontapahtuman yleisölajina on lauantain ikärajaton Onkikisa satama-alueella. Voittaja ratkaistaan kalojen yhteispainon sijaan yhteispituuden mukaan. Alle 12-vuotiaille lapsille oma sarja, jossa kaikki palkitaan. Sunnuntai on sitten Järvipelastuksen yleisöpäivä, jossa on mahdollisuus tutustua pelastusvene Tiirapaasin kalustoon ja päästä myös veneilyn hurmaan pelastusvene Tiirapaasin kannella. Sunnuntain mielenkiintoinen tapahtuma on myös hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa myydään  uistintestin parhaiten saalista tuoneet uistimet!

Tapahtumaviikon järjestää Miekojärven veneseura. Tapahtumasta kertyneet tulot tulevat järvipelastustoiminnan hyväksi. Uistelumaratontapahtuma on yksi  Pello - Suomen kalastuspääkaupunki -kesätapahtumia.

Lisätietoja:
Suuri Uistintesti Matti Sirkka p. 040 7529880
Nyt nappaa -kirppis Harri Laukkanen p. 040 8452727
Kaffipuffetti Kati Sirkka p. 040 7238275
Kotisivut, fb, kalamarkkinat Päivi Sirkkala p. 045 6779328
Uisteluvuorot ,Järvipelastus, Tiirapaasi Markku Sirkka p. 044 5615398
Käsityöläis- ja kalamarkkinat Jukka Sirkkala p. 0400 228590
Veneseura, talous, Mäntylaki Seppo Joona p. 0400 179024

Tapahtumaa päivitetään Veneseuran kotisivuilla www.miekojarvi.fi ja Fb: miekojarvi.fi

 


Kutsu kaveri mukaan!