Luutuustalkoot ukrainalaisten hyväksi 21.3. klo 17
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Vanha yläkoulu
Koulutie 16

Katso kartalla

-

Luutuustalkoot ukrainalaisten hyväksi 21.3. klo 17

Pellon kunnassa on päätetty käynnistää valmistautuminen mahdollisuuteen, että myös Pelloon tulee ukrainalaisia sodan jaloista turvaan. Valmistautuminen on aloitettu palkkaamalla kuntaan määräaikainen, venäjän kielen hallitseva kotouttamiskoordinaattori. Tehtävässä on aloittanut Katja Huttunen. Hänen tehtävänsä on auttaa tulijoita viranomaisasioissa, asunnon löytämisessä, työpaikkojen sekä koulutusmahdollisuuksien kartoituksessa.

Pellolaiset mukaan auttamaan

Kuntaan on tullut lukuisia yhteydenottoja yksittäisten kuntalaisten ja yritysten taholta, joissa on ilmaistu halu auttaa eri tavoin Ukrainan kriisiä pakenevia ihmisiä. Nyt siihen on mahdollisuus!

Opetuskäytöstä vapautuneeseen yläkoulu-lukiokiinteistön länsipäähän (ent. opettajanhuone-koulutoimisto, osoitteessa Koulutie 16) tilat ovat tyhjennetty, ja sinne on tarkoitus sijoittaa yhdessä Pellon SPR:n osaston kanssa keräys- ja jakelupiste ukrainalaisille lahjoitettaville vaatteille, huonekaluille, leluille, taloustavaroille yms. Myös kotouttamiskoordinaattorin toimisto sijoitetaan samoihin tiloihin.

Luutuustalkoot maanantaina 21.3. klo 17

Tilat ovat olleet käyttämättä nyt toista vuotta, ja luonnollisesti ne ovat suursiivouksen tarpeessa. 

Toivommekin nyt apua vapaaehtoisilta tämän toimenpiteen suorittamiseen. Jos haluat auttaa, niin ota siivoustarpeita matkaan, ja tule paikalle maanantaina 21.3. klo 17.00. Tarjoamme talkoolaisille kahvit ja pientä purtavaa.

Tervetuloa talkoilemaan hyvän asian puolesta.

Lisätietoja: Kunnanjohtaja Eero Ylitalo 040 6317001, eero.ylitalo@pello.fi

Luutuustalkoot 21.3.2022 klo 17.


Kutsu kaveri mukaan!