Lähe sieki liikkeelle -tapahtuma saapuu Pelloon
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Entisen yläkoulun aula ja liikuntasali
Koulutie 16, 95700 PELLO

Katso kartalla


Lisätiedustelut

Riina Jänkälä
040 839 6542

-

Lähe sieki liikkeelle -tapahtuma saapuu Pelloon

Lähe sieki liikkeelle (entiseltä nimeltään SuomiMies seikkailee) on vuonna 2007 aloitettu valtakunnallinen konsepti, jonka ensisijaisena tavoitteena on kannustaa sekä innostaa terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan pariin. Lapissa konseptia on toteutettu aktiivisesti vuodesta 2013 lähtien.

Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 17.4.2024 klo 13-18 entisen yläkoulun (Koulutie 16, 95700 Pello) liikuntasalissa ja aulassa.

Lähe sieki liikkeelle -tapahtumassa testataan ilmaiseksi, hikoilematta ja hengästymättä, seuraavat:
- kehonkoostumus
- puristusvoima
- kestävyyskunto
- vyötärönympärys.

Tapahtumissa kannustetaan kiinnittämään huomiota omaan arkeen sekä erityisesti työssä ja vapaa-ajalla jaksamiseen. Tutkimusten mukaan hyvä fyysinen kunto auttaa selviämään paitsi työn fyysisestä, myös psyykkisestä rasituksesta. Vastaavasti alentunut kunto – erityisesti kestävyyskunto – on yhteydessä koetun uupumuksen lisääntymiseen. Terveyden ja työkyvyn ylläpitämiseksi ei tarvita urheilullisia urotekoja. Säännöllinen liikunta ja päivittäinen arkiaktiivisuus riittävät jo pitämään työkyvyn ja kunnon sellaisella tasolla, että virtaa riittää niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Mittauksiin ei tarvitse valmistautua. Tule siis paikalle sellaisena kuin olet! Mittaukset kestävät noin 15 minuuttia / henkilö, mutta paikalle ei kuitenkaan kannata tulla kiireessä, sillä testipisteisiin voi joutua jonottamaan. Mittauksissa ei tarvitse hikoilla eikä hengästyä, voit siis tulla paikalle tavallisissa vaatteissa. Kehonkoostumusmittaus tehdään avojaloin, joten jaloissa kannattaa olla helposti riisuttavat sukat. Mittausten jälkeen jokaiselle osallistujalle tehdään henkilökohtainen yhteenvetoraportti, josta hänellä on mahdollista saada palaute.

Tilaisuudessa ovat mukana myös Pellon Latu ja Polku ry, Pellon Sydänyhdistys ry, Pellon Reuma ry ja Torniojokilaakson Mieli ry.

Tapahtuman toteutuksesta vastaavat alueellinen liikuntajärjestö Lapin Liikunta ry sekä Pellon kunta. Testipisteiden toteutuksesta vastaavat Santasport Lapin Urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijat Rovaniemeltä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy – tervetuloa mukaan!
Lisätiedot sekä kuvamateriaali:
Lapin Liikunta ry / Terveysliikunnan kehittäjä Riina Jänkälä
p. 040 839 6542, riina.jankala@lapinliikunta.fi


Kutsu kaveri mukaan!