Banduristien Trio Oriana
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Kulttuurikahvila Helmi


Lisätiedustelut

Pellon kulttuuritoimi
0404826302

-

Banduristien Trio Oriana

Ukrainan tunnetuin bandurayhtye vierailee Pellossa

Banduristien Trio Orianan konsertti Bandura ja kantele - ylivoimainen liitto kulttuurikahvila Helmessä 2.10. klo 18

Banduristien Trio Oriana on yli viisitoista vuotta vanha ammattilaiskokoonpaino, joka yhdistää konsertissaan Ukrainan ja Suomen kansallissoittimet, banduran ja kanteleen.  Yhtyeestä on taiteellisen toimintansa aikana tullut Ukrainan suosituin bandurayhtye. Yhtyeen suosion takana on kolme lahjakasta ja taitavaa muusikkoa, joilla kaikilla on voimakas ja kaunis lauluääni: Natalija Hotsyk (sopraano), Iryna Hubiak (mezzosopraano) ja Julija Rudnytska (altto). 

Trion konserttiohjelmisto on hyvin monipuolinen ja kattaa laajan kirjon lajeja ja tyylejä kansanmusiikista klassiseen ja hengelliseen musiikkiin, maailmanlaajuisesti tunnettujen säveltäjien ja nykyisten musiikintekijöiden teoksista jazziin. Trio esittää konserttiohjelmissaan niin instrumentaaliteoksia kuin banduralla säestettyjä vokaaliteoksia, mutta konsertissa kuullaan myös lauluja a cappella- esityksinä. Kuulija saa nauttia sekä trion erinomaisista yhteisesityksistä että muusikoiden soolo- ja duettoesityksistä.

(Bandura on perinteinen ukrainalainen kansansoistin, joka on tunntettu jo muutamia satoja vuosia. Konserttibandurassa on 61 kieltä. Tämän sylissä näppäilemällä soitettavan Ukrainan kansallissoittimen ääni on uudelle kuulijalle jotakin yllättävää cembalon, harpun ja kitaran väliltä. Mitä luultavimmin bandura on suomalaisen kanteleen sukulaissoitin.)


Kutsu kaveri mukaan!