Vietetään joulun aikaa koronaturvallisesti
-

Julkaistu

Vietetään joulun aikaa koronaturvallisesti

Vierailujen ohjeistusta päivitetty

Onneksemme korona ei ole edelleenkään rantautunut Pelloon. Sen vuoksi on erityisen tärkeää, että me kaikki edelleen pidämme turvavälejä, huolehdimme käsi- ja yskimishygieniasta, käytämme maskeja ja vältämme turhia sosiaalisia kontakteja. Mikäli kärsit lievistäkään koronatartuntaan viittaavista oireista, hakeudu välittömästi terveyskeskukseen koronatestiin ja pysyttele eristäytyneenä vastauksen tuloon saakka. Koronatestausaika varataan etukäteen puhelimitse ja toimitaan hoitajalta saadun ohjeistuksen mukaisesti. 

Ohjeistusta jouluvieraille

Nyt kun juhlapyhät ovat lähellä, liikkuu ihmisiä paljon ympäri Suomen ja myös meille Pelloon saapuu odotettuja sukulaisia ja ystäviä kauempaakin. Ennakoivana varotoimena Pellon kunta vetoaa, että jouluvieraat, jotka tulevat alueilta, joissa koronatartuntoja on ilmennyt, kävisivät pikatestissä ennen kuin tulevat tapaamaan lähiomaisia joko kotioloissa tai sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä. Näin pyrimme varmistamaan, ettei virus pääse leviämään erityisen riskialttiina olevien kuntalaistemme keskuuteen. Koronatestiajan voit varata puhelimitse: 040 713 2771 (virka-aikana, klo 8-16) ja 040 713 2744 (virka-ajan ulkopuolella). Koronatestauksestakin huolimatta edelleen on voimassa ohjeistus maskin käytöstä ja turvavälien ja hyvän käsihygienian noudattamisesta.

Lapin sairaanhoitopiiri on myös antanut matkustamiseen ohjeistusta, jonka mukaan pari viikkoa ennen Lappiin saapumista on pyrittävä välttämään tilanteita, joissa voi mahdollisesti altistua koronatartunnoille. Tällaisia ovat tilanteet, joissa kokoontuu paljon ihmisiä ja joissa ei voida pitää turvavälejä kuten iltaravintolat, kauppakeskukset tai ryhmäharrastukset. Koronaturvallisuustoimien noudattaminen on tärkeää ja matkalle tulee lähteä vain terveenä. Jos tunnet vähäisiäkin koronaan viittaavia oireita, joita voivat olla mm. kurkkukipu, nuha, yskä, lämpöily, vatsaoireet, maku- ja hajuaistin muutokset, hakeudu koronatestiin. Jos tapaat riskiryhmiin kuuluvia, on huolehdittava, että kaikki tapaamiseen osallistuvat käyttävät kasvomaskia koko vierailun ajan.

Vierailut sote-yksiköissä

Asumispalveluissa ja terveyskeskuksessa tapahtuvia vierailuja koskee edelleen samat rajoitukset kuin tällä hetkellä. Asukkaita saa tulla tapaamaan ennalta sovitusti kerrallaan 1-2 henkilöä, turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa noudattaen sekä maskia ja hanskoja käyttäen. Mikäli vierailija tulee paikkakunnalta, jossa on ilmennyt koronatartuntoja, suositellaan, että henkilö käy ennen vierailua koronatestissä. Mikäli yksikön asukas käy kotivierailulla, jolla tapaa  Lapin sairaanhoitopiirin alueen ulkopuolelta tulevia, yksikköön palataan koronatestauksen kautta. 

Ostama Pellosta

Jos jouluostoksia on vielä tekemättä, kannattaa suosia pellolaisten yritysten laadukasta tuote- ja palvelutarjontaa. Facebookissa on ”Ostama Pellosta” -ryhmä (linkki avautuu uuteen ikkunaan), jossa saa kootusti tietoa Pellon tarjonnasta. Näin voimme tukea pellolaista yrittäjyyttä ja noudattaa samalla sairaanhoitopiirin ja valtioneuvoston suositusta koronaturvallisesta liikkumisesta.

Muistathan kuitenkin ostoksillakin käyttää kasvomaskia ja noudattaa suositeltuja turvavälejä esimerkiksi kassajonoissa.

Olemme täällä Pellossa jaksaneet noudattaa koronaturvallisuustoimia hyvin ja tunnollisesti, ja näin olemme yhteisvoimin saaneet pidettyä koronaa kurissa. Jatketaan samaan malliin ja suojellaan itseämme ja läheisiämme koronan leviämiseltä.

Koronaturvallista joulun aikaa toivottaen
Pellon kunta
 


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!