-

Pellolaiset valtakunnallisessa lasten itsenäisyysjuhlassa

ma jouluk. 04 20:20:00 2023

Pellolaisilla Vilma Pihkakoskella ja Rasmus Kuntulla oli 4.12.2023 erityisen jännittävä päivä! He osallistuivat Lasten valtakunnalliseen itsenäisyyspäivän juhlaan Valtioneuvoston linnassa Helsingissä.
 
Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi aloitettu Lasten itsenäisyyspäivän juhlan perinne toteutettiin tänä vuonna jo viidettä kertaa. Yli 500 lasta ympäri Suomen kokoontui juhlimaan ja onnittelemaan 106-vuotiasta Suomea pääministerin kutsuvieraina. Juhlan järjestävät valtioneuvoston kanslia, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Lapsiasiavaltuutettu.

Pääministeri Petteri Orpo toivotti juhlaan saapuvat lapset tervetulleiksi kättelemällä heidät juhlan aluksi. Tämän jälkeen oli monenlaista ohjelmaa, suolaista ja makeaa syötävää sekä musiikkia. Lapset pääsivät kuuntelemaan Kaartin soittokunnan soittoa, lähettämään postikortin ja kirjottamaan juhlan ystäväkirjaan. Juhlallinen avajaistilaisuus pidettiin iltapäivällä.

Juhlan teema oli tänä vuonna ystävyys ja kaveritaidot. Osallistuvia lapsia oli jo etukäteen kehotettu pohtimaan, mitä ovat kaveritaidot? Todettiin, että kaveritaidot ovat sitä, että huomioi ympärillä olevat ihmiset ja pyytää kaikki mukaan leikkeihin, peleihin, hengailemaan. Ne ovat sitä, että osaa toimia toisten ihmisten kanssa sovussa. Osaa neuvotella ja sopia toisten kanssa erilaisista asioista yhdessä. Kaveritaitoihin kuuluu pitää huolta toisista ja auttaa pulmatilanteissa. Kaveritaitojen avulla jokainen voi olla ryhmässä oma itsensä.

Näitä ajatuksia pohdiskellen ja monta kokemusta rikkaampana Vilma ja Rasmus saattajiensa kera illan tullen hyppäsivät pohjoisen junaan ja takaisin kotimatkalle. 

Kuvatunnelmia juhlapäivästä:

Vilma ja Rasmus valmiina lähdössä  juhlaan.

Rasmus ja Vilma odottamassa juhlaan sisäänpääsyä Valtioneuvoston linnan edessä.

Rasmus kättelemässä pääministeri Orpoa.

Vilma kättelemässä pääministeri Orpoa.

Valtioneuvoston linna.