-

Koronatilanne on rauhallinen

to huhtik. 22 14:05:00 2021

Lapissa ei kuluneella viikolla ole todettu uusia koronatapauksia. Viikolla 18 Lapissa todettiin kaksi tapausta, jotka molemmat olivat matkailijoita. Sairaalahoitoa vaativia koronapotilaita ei tällä hetkellä Lapissa ole. 

Norrbottenissa koronatilanne on edelleen aktiivinen, joten lähialueilla koronaa kuitenkin liikkuu tälläkin hetkellä. Rajan yli tulee kulkea vain välttämättömistä syistä.  

On tärkeää muistaa, yhtä tunnollisesti kuin tähänkin asti, noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, käyttää maskia ja pitää turvaväliä. Pienienkin koronaan viittaavien oireiden ilmetessä on hakeuduttava koronatestiin. 

Aluehallintoviraston asettama 20 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa 11.5. saakka, samoin kuin rajanylittäjien testaus.  Kesätapahtumien järjestämisen suhteen odotellaan vielä valtakunnallisia linjauksia. 

Urheilutapahtumien suosituksia on päivitetty

Lapin sairaanhoitopiirin  koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että Lapin sairaanhoitopiirissä järjestettäviin urheilu- ja liikuntatapahtumiin ei osallistuta kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilta alueilta. Lisäksi suositellaan, että Lapin sairaanhoitopiirin alueelta ei osallistuta urheilu- ja liikuntatapahtumiin, jotka ovat kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilla alueilla. Suositus on voimassa määräaikaisesti 23.5.2021 saakka. Suositus koskee kaikenikäisiä yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia.

Rokotteet etenevät hyvässä tahdissa

Koronarokotteita on kuluvan viikon loppuun mennessä annettu Pellossa 1 610, joista ensimmäisen rokotusannoksen saaneita on 1 255 eli 39 % pellolaisista. Valtakunnallisen suosituksen mukaisesti koti- ja laitosäänestystä hoitavat vaalitoimitsijat on rokotettu, tai rokotusaika on annettu.

Tällä hetkellä koronarokoteaikoja voivat varata riskiryhmäläiset. Kaikki koronarokoteajanvaraukset ja rokotetiedustelut tehdään rokotepuhelimesta 040 631 9613. Puhelin on avoinna ma-pe klo 8.30-15.00. Rokotukset jatkuvat sitä mukaa kun rokotteita saadaan lisää Pelloon. 

Iäkkäimpien ikäryhmien rokotuskattavuus Pellossa on jo varsin hyvä. Rokotuskattavuus ikäryhmittäin on seuraava:

  • 1920-1940 syntyneet: 94 % rokotettu
  • 1941-1945 syntyneet: 93,5% rokotettu
  • 1946-1950 syntyneet: 90,4% rokotettu/aika annettu
  • 1951 syntyneet: 79% rokotettu/aika annettu
  • 1952-1956 syntyneet: 42,9% rokotettu/aika annettu.

Jaksetaan edelleen noudattaa koronaturvallisuustoimia, jotta voimme toivon mukaan kirmata kesälaitumille vapaammissa merkeissä!